Noua Zeelandă trebuie să rămână pregătită pentru noi replici seismice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua Zeelandă trebuie să rămână pregătită pentru noi replici seismice
Noua Zeelandă trebuie să rămână pregătită pentru noi replici seismice

Rezidenţii din Noua Zeelandă au fost avertizaţi să fie pregătiţi în cazul unei urgenţe civile, în timp ce puternice replici ale seismului continuă să fie resimţie în regiune la două zile după ce ţara a fost lovită de un puternic cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade.

Cel puţin 11 mişcări seismice cu o magnitudine peste 5 grade, printre care unul de 6,1 au lovit regiunea de la primul seim resimţit miercuri noaptea în partea de sud-vest a ţării, relatează AFP.

Neil Cruickshank, inspector în apărarea civilă regională, a declarat că replicile seismice  sunt o consecinţă normală a unui cutremur de magnitudine 7,8 pe scara Richter, dar a avertizat oamenii din partea de sud a ţării să nu se lase păcăliţtă de aparenta lipsă de daune.

Oamenii de ştiinţă încă cercetează ce combinaţie de factori geografici şi geologici au influenţat impactul unui astfel de cutremu
r a declarat acesta.

Rezidenţii comunităţilor de pe coasta Noii Zeelande trebuie să fie precauţi şi conştienţi de faptul că seismul a generat un mic tsunami şi posibilitatea unui nou tsunami mai puternic există în cazul oricărui cutremur, a adăugat inspectorul.

În Noua Zeelandă au loc 14.000 de cutremure anual.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite