Zeci de biclişti au ieşit pe străzile din Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de biclişti au ieşit pe străzile din Târgu-Jiu
Zeci de biclişti au ieşit pe străzile din Târgu-Jiu

Acţiunea a avut loc în cadrul „Săptămânii Mobilităţii Europene“

Peste 60 de biciclişti au participat la un marş care a avut ca punct de plecare Liceul nr. 3 şi ca terminus sediul Primăriei Târgu-Jiu. Coloana de ciclişti a fost însoţită de echipaje de la Poliţia Comunitară şi Poliţia Rutieră. Acţiunea a avut loc în cadrul «Săptămânii Mobilităţii Europene“ şi a avut ca scop încurajarea deplasării cu mijloace nepoluante şi sensibilizarea autorităţilor locale în vederea amenajării unei piste pentru biciclişti.

„Îmi place să merg cu bicicleta“

Cristi Gâlmă, în vârstă de 50 de ani, participant la marş, a spus că în Târgu-Jiu nu există o mentalitate favorabilă deplasării cu biclicleta, iar respectul conducătorilor auto pentru aceşti participanţi la trafic lipseşte: „Toată lumea tinde să-şi ia maşină şi din acest motiv străzile sunt foarte aglomerate . Oamenilor le este ruşine să mai meargă cu bicicleta. Prin oraş nu prea mă deplasez cu bicicleta pentru că nu am pe unde şi trebuie să fiu foarte atent la şoferi pentru că nu îi respectă în trafic pe biciclişti“.

Ion Alin Văduva, 16 ani, elev la Liceul Energetic din Târgu-Jiu, a luat şi el parte la demonstraţie. „Îmi place să merg cu bicicleta, dar mă deplasez mai rar prin oraş pentru că nu există o pistă“, ne-a spus adolescentul.

Marşul a fost organizat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj. Elisabeta Juveloiu, reprezentanta APM Gorj, a precizat că se va solicita conducerii Primăriei Târgu-Jiu pentru amenajarea unei piste pentru deplasarea bicicliştilor: „Acţiunea a avut loc cu ocazia «Săptămânii Moblităţii Europene“, care are ca scop reducerea efectului de gaze cu efect de seră care rezultă în urma arderii combustibilului folosit pentru funcţionarea autovehiculelor. Vom solicita autorităţilor locale marcarea trotuarelor cu piste pentru biciclişti“.

Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, a precizat că cererea va fi analizată şi, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, se va aproba această investiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite