Zeci de poliţişti vor fi sancţionaţi în urma scandalului de la Plaza Mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta Corpului de control al MAI a dus la sancţionarea a zeci de poliţişti, după scandalul din februarie de la Mall Plaza. Alte câteva zeci sunt cercetaţi disciplinar, a anunţat ministrul de Interne, Dan Nica.

"Sunt câteva zeci de oameni care în acest moment plătesc pentru modul în care şi-au făcut sau nu şi-au făcut treaba. Este intolerabil ce au făcut unii poliţişti din Poliţia Capitalei. Toţi cei vinovaţi îşi vor primi răsplata în funcţie de faptele pe care le-au făcut", a declarat ministrul Dan Nica, într-o conferinţă de presă, în care a precizat că a aprobat raportul pe fond al Corpului de Control al MAI.

Dan Nica a afirmat că schimbările făcute la Poliţia Capitalei au avut ca motiv scandalul de la Mall Plaza, dar, a spus ministrul, nu a putut spune public atunci, pentru că erau verificări în curs, informează NewsIn.

Luni, ministrul Dan Nica a declarat că poliţiştii care l-au ţinut pe Eugen Preda ca să fie lovit de un civil au fost identificaţi şi că ancheta este în desfăşurare la parchet. De altfel, Nica a precizat că dosarul aflat la procurori are ca "obiect identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor peroanelor care se fac vinovate de încălcarea legii, inclusiv polişişti".

MAI a comunicat, pe 10 aprilie, când a confirmat schimbarea lui Marian Tutilescu de la conducerea Poliţiei Capitalei, că s-au finalizat de către Corpul de Control al MAI verificările dispuse de ministrul Administraţiei şi Internelor cu privire la incidentul de la Mall Plaza România, în urma acestora fiind solicitată declanşarea procedurii cercetarii prealabile pentru neglijenţă în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu faţă de subcomisarul Cătălin Adam (coordonatorul  intervenţiei).

Iniţial, Adam a fost pus la dispoziţia conducerii IGPR, postul său fiind restructurat.

Din verificări, preciza MAI, a rezultat ca niciunul dintre ofiţerii nominalizaţi, care au luat la cunoştinţă despre informarea prin care se semnala iminenţa producerii unei altercaţii între membrii grupului Preda şi ai firmei BGS, nu au dispus măsuri concrete în scopul prevenirii producerii conflictului, tratând informaţiile cu superficialitate. Acest fapt a făcut ca evenimentul să se producă, iar consecinţele au constat în crearea unei stări de nesiguranţă în rândul cetăţenilor şi prejudicierea imaginii instituţiei Poliţiei, informa comunicatul.

Totodată, MAI informa atunci că, în ceea ce priveşte controlul de fond desfăşurat la Poliţia Capitalei, activitatea de control nu este finalizată, iar la momentul stabilirii concluziilor, acestea vor fi anunţate public.

Ziarul "Gardianul" a făcut publică o înregistrare, duminică, în care se vede cum Eugen Preda a fost ţinut de poliţie şi bătut, pe 21 februarie, atunci când a izbucnit un scandal la Mall Plaza.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite