Zeci de mii de iranieni mărşăluiesc în doliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mii de iranieni, majoritatea îmbrăcaţi în negru, s-au reunit pentru a şasea zi consecutiv pentru o nouă manifestaţie la Teheran în memoria celor şapte civili morţi luni în timpul ciocnirilor dintre manifestanţi şi miliţia islamică. Candidatul învins în alegeri, Mir Hossein Moussavi şi soţia lui participă la proteste.

Mai citeşte şi:
VIDEO Continuă protestele în Iran
VIDEO Iran: Lupta dintre ayatollahi face victime
Regimul iranian adoptă măsuri de stăvilire a opoziţiei şi mass-mediei
VIDEO Teheran: Twitter, mai puternic decât CNN
VIDEO Bastoane şi voturi în Iran
Ahmadinejad: Cine îndrăzneşte să atace Iranul?!
FP: „Revoluţie de catifea” în Iran?
FP: Oglinzile persane: teocraţie şi democraţie

Participanţii au protestat în linişte, fluturând portrete ale lui Moussavi şi eşarfe verzi, culoarea de campanie a fostului premier moderat.

"Moussavi: defilaţi în tăcere şi în linişte", "Fratele meu martir, îţi voi recupera votul" sau "Noi am scris dragoste (votând), ei au citit dictatură", scria pe pancarte.

Potrivit martorilor aflaţi la faţa locului, acest miting este dedicat memoriei celor şapte manifestanţi ucişi luni, în piaţa Azadi. Mulţi dintre manifestanţi au flori albe, în semn de doliu.

Manifestanţii cer anularea alegerilor prezidenţiale din 12 iunie, în urma cărora a fost declarat învingător preşedintele în exerciţiu Mahmoud Ahmadinejad, cu 63% din voturi.


După protestele şi incidentele violente din weekend din capitală, manifestanţii au optat pentru mişcări de masă tăcute şi paşnice. Astfel, mai multe zeci de mii de persoane au defilat miercuri aproape în tăcere şi fără să se producă vreun incident, între pieţele Haft-e Tir şi Enqelab.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite