Zeci de gări, lăsate în întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucursala Regională Căi Ferate Moldova este unul dintre cei mai mari datornici din ţară la plata energiei electrice. Deoarece are de recuperat de la CFR Infrastructură, aşa cum mai este

Sucursala Regională Căi Ferate Moldova este unul dintre cei mai mari datornici din ţară la plata energiei electrice. Deoarece are de recuperat de la CFR Infrastructură, aşa cum mai este cunoscută sucursala, suma de 310 miliarde de lei vechi, E.ON Moldova a deconectat deja câteva zeci de gări din judeţele Moldovei. Mai mult de-atât însă E.ON nu poate face. Atât şefii Sucursalei, cât şi cei ai E.ON aşteaptă în acest moment alocări de fonduri din partea Ministerului Transporturilor.
Nu mai puţin de 310 miliarde de lei vechi. Atât are de plătit Sucursala Regională Căi Ferate Moldova către furnizorul de energie electrică E.ON Moldova. "Sucursala CFR de la Iaşi este unul dintre cei mai mari datornici din ţară. Nu şi-a plătit utilităţile la noi de luni de zile", a declarat Lucian Luca, purtător de cuvânt al E.ON Moldova. Deşi se plâng că nu au văzut până acum niciun ban din partea CFR Infrastructură Iaşi, şefii E.ON recunosc că nu pot face mare lucru pentru a-şi recupera datoriile. "Potrivit legii, nu putem opri în totalitate furnizarea energiei electrice, pentru că ar afecta traficul pe calea ferată. Cei de la Infrastructură au profitat de faptul că legea ne interzice decuplarea totală a regionalei şi au acumulat datorii peste datorii", a adăugat Lucian Luca. Singura măsură pe care fosta Electrica a putut să o ia pentru a-şi recupera banii a fost sistarea furnizării energiei la 80 de gări din toată Moldova. "Este tot ce am putut face, în aşteptarea banilor. Cele 80 de puncte feroviare decuplate sunt din toată Moldova", a mai spus purtătorul de cuvânt al E.ON. şeful Sucursalei Regionale Căi Ferate Iaşi, Sorin Flutur, recunoaşte că datoriile către furnizorul de energie electrică sunt foarte mari, dar spune, ridicând din umeri, că instituţia pe care o conduce nu are banii necesari pentru a le achita. Până când Sucursala Regională Căi Ferate Iaşi îşi va achita datoriile, alte gări din Moldova ar putea rămâne în întuneric.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite