Temperaturi minime cuprinse între -25 şi - 15 grade, până duminică, în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de drumuri naţionale au fost declarate închise în sud-estul şi estul ţării din cauza viscolului, pe altele se circulă greu, iar un tren care circula de la Galaţi la Bucureşti este blocat de mai bine de 40 de ore. Meteorologii au prelungit codul portocaliu până astăzi la ora 22.

UPDATE 15.30 CNADNR a transmis un nou comunicat privind starea drumurilor în ţară. La această oră, a fost deschis traficul pe DN 22D Măcin - Caugagia şi pe DN 22E Brătianu - Gărvan pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mică de 3,5 tone.

Vezi AICI lista drumurilor închise şi a celor pe care se circulă cu restricţii

UPDATE 12:30 Cursurile sunt suspendate, miercuri, în peste 6.600 de unităţi de învăţământ, cu aprope 200 mai puţine decât marţi, în Bucureşti şi 12 judeţe fiind închise toate şcolile, a anunţat Ministerul Educaţiei. Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.00, în Bucureşti şi judeţele Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Tulcea, Vaslui, Vrancea şi Giurgiu cursurile au fost suspendate integral miercuri, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

UPDATE 11.10 Începând cu ora 11:00 a fost deschisă circulaţia pe DN 2A sectorul Constanţa - Hârsova şi pe DN 22A sectorul Hârsova - Cataloi pentru vehicule cu masa totală maximă admisă mai mică de 3,5 tone.

UPDATE 09.15 Circulaţia pe drumul naţional 15D Piatra Neamţ-Roman şi 24C Manoleasa Prut-Rădăuţi Prut a fost deschisă pentru toate categoriile de vehicule. Autostrada A2 Bucureşti-Feteşti este în continuare blocată, precum şi 46 de drumuri naţionale, potrivit comunicatului CNADNR care transmite starea drumurilor din ţară, la ora 09.00.

UPDATE 09:00 Vremea va fi geroasă în intervalul 8-12 februarie, în toată ţara, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse în general între -25 şi -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative, conform avertizării actualizate de Cod Galben publicate miercuri dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

De asemenea, se menţine în vigoare Codul Portocaliu pentru judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, până în această seara, la ora 22.00, vizând intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi vizibilitate redusă.

UPDATE 08:30 La Buşteni o familie a rămas sub cerul liber, după ce acoperişul casei s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii. Acolo, stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri. Cei şase membri ai familiei, printre care un copil de doi ani, au rămas sub cerul liber, informează RTV.

UPDATE 08:15 În Vrancea autorităţile au trimis elicopterele pentru a le arunca pacienţilor înzăpeziţi medicamentele de care au nevoie, iar judeţul Ialomiţa este izolat de trei zile.

Peste 150 de TIR-uri au rămas staţionate, marţi seară, în punctele de trecere a Frontierei Bechet şi Calafat, după ce, în cursul zilei, a fost luată măsura de închidere a vămilor cu Bulgaria, informează Mediafax.

Alte 13 tiruri au rămas blocate pe centura Capitalei, în această dimineaţă, în apropiere de localitatea Jilava. Şoferii nu şi-au mai putut continua drumul din cauza viscolului şi aşteaptă să fie deszăpeziţi, potrivit RTV.

Peste 700 de oameni sunt blocaţi de mai bine de 40 de ore într-un tren care venea de la Galati spre Bucureşti. Trenul a fost adus din nou în Gara Făurei din Judeţul Brăila.

Începând cu ora 06.15, traficul rutier a fost reluat pe autostrada Bucuresti - Pitesti. Pe sensul de mers catre Bucuresti se permite accesul doar autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone. Conducatorii auto sunt rugati sa circule cu mare atentie, sa nu depaseasca autovehiculele aflate în coloana si sa respecte semnalele politistilor care actioneaza pentru fluidizarea traficului.

Puteţi urmări aici, în timp real, starea drumurilor din ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite