Zeci de rebeli şiiţi au murit în urma unor atacuri aeriene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de rebeli şiiţi au murit  în urma unor atacuri aeriene
Zeci de rebeli şiiţi au murit în urma unor atacuri aeriene

Cel puţin 44 de rebeli şiiţi au fost ucişi într-o serie de lovituri aeriene ale armatei yemenite în apropierea frontierei cu Arabia Saudită, a declarat duminică un oficial guvernamental de rang înalt, citat Agerpres.

Mohammed Abdelallah al-Qawsi, adjunctul ministrului de interne, a declarat că rebelii au murit în urma unei lovituri aeriene asupra unei baze a acestora improvizată într-un spital abandonat din oraşul Razeh.

Pe de altă parte, însă, rebelii susţin că spitalul este unul încă funcţional şi că cei ucişi sunt civili.

"Este o altă minciună a guvernului, toţi cei care au fost ucişi sunt civili nevinovaţi", a declarat telefonic purtătorul de cuvânt al rebelilor, Mohammed Abdel Salam.

Armata yemenită continuă să susţină, la rândul ei, că rebelii au tras asupra militarilor săi din interiorul acestui spital.

Grupul internaţional Medecins Sans Frontieres susţine că spitalul din Razeh era o unitate pe deplin funcţională atunci când a fost evacuată, joi.

Ziariştii nu au permisiunea de a se deplasa în zona de conflict şi din acest motiv este foarte dificil să se verifice informaţiile difuzate de cele două părţi.

Potrivit Agerpres, armata din Yemen este angrenată de cinci ani într-un conflict cu rebelii în provincia nordică Saada, care s-a declanşat după ce combatanţii şiiţi au întors armele împotriva guvernului central, acuzând faptul că au fost neglijaţi şi că influenţa suniţilor radicali este tot mai mare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite