Zece ploieşteni, născuţi de acest Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mic copil născut pe 25 decembrie are 2,2 kg, iar cel mai mare cântăreşte peste 4 kg

Ziua Naşterii Mântuitorului a fost serbată într-un mod aparte la Maternitatea din Ploieşti, cu multe flori, bomboane şi felicitări. Acestea au venit din partea unor proaspeţi tătici, a rudelor, dar şi din partea cadrelor medicale.

Mai multe prahovence au născut chiar în ziua de Crăciun.  “În data de 25 decembrie s-au născut zece prunci. Chiar dacă ne-am obişnuit ca la astfel de sărbători să apară pe lume mai multe fete decât băieţi, de această dată situaţia s-a inversat. Avem şapte flăcăi şi trei domniţe. Sunt toţi foarte bine, la fel şi mamele lor”, ne-a declarat o asistentă medicală de la Secţia de Neonatologie. Cel mai mic copil născut în ziua de Crăciun are o greutate de 2,2 kg, iar cel mai mare a depăşit 4 kg.

Vor fi botezaţi Cristian, Cristina sau Cristiana

Cei mai mulţi dintre cei care au devenit părinţi în ziua de 25 decembrie s-au hotărât să-şi numească micuţii Cristian, Cristina sau Cristiana. Din religia ortodoxă rezultă că cele două prenume au legătură cu numele lui Hristos (scris şi Cristos sau Christos) şi cu denumirea de creştin, fiind atribuite cu precădere celor născuţi de Crăciun sau în apropierea Crăciunului.

“Sunt foarte fericit. Este cel mai minunat dar pe care l-am primit în zi sfântă. Am devenit părintele unui băieţel extraordinar, de peste 3 kg. Îl vom boteza Cristian, în cinstea Domnului Iisus Hristos”, ne-a spus, vizibil emoţionat, Dan Ionescu, un tătic fericit.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite