Zece burse pentru concedierile de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vor exista solicitări, se va organiza bursa locurilor de muncă şi la cerere.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad va organiza în 2009 zece burse. Conducerea instituţiei a anunţat că, pentru anul 2009, planul AJOFM Arad cuprinde numeroase evenimente destinate informării, medierii şi consilierii şomerilor şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi a agenţilor economici. În municipiu vor fi organizate şase burse dintre care două generale, pentru toate categoriile de persoane, şi patru pentru elevi şi studenţi, rromi, tineri care provin din orfelinate şi absolvenţi.

Burse organizate şi în oraşele mici

„Pregătim diverse acţiuni pentru combaterea crizei. Vom organiza burse şi în judeţ, în oraşele Chişineu-Criş, Lipova şi Ineu”, a declarat Mihaela Jude, purtătorul de cuvânt al agenţiei. Ca o măsură anticriză, pentru a veni în sprijinul persoanelor care au rămas fără un loc de muncă sau a celor care îşi caută o slujbă mai bună AJOFM Arad va organiza şi burse la cerere pentru meserii cerute pe piaţa muncii.
Reprezentanţii AJOFM spun că acest lucru se va întâmpla doar dacă vor există solicitări din partea firmelor interesate să facă angajări. „O altă măsură gândită pentru sprijinul şomerilor şi a celor care îşi caută o slujbă a fost proiectul înfiinţări unor birouri de consiliere individuală”, explică Mihaela Jude. În prezent acest proiect se află în fază de finalizare. Specialiştii instituţiei spun că birourile de consiliere individuală sunt menite să asigure confidenţialitatea actului de consiliere şi a creşterii calităţii acestuia.

Peste 1.300 de concedieri

Numărul disponibilizărilor anunţate de angajatori este în creştere. Ultima statistică, arată că la AJOFM Arad au fost notificate 1.329 de disponibilizări care sunt prognozate până în luna mai.Cele mai multe reduceri de personal, peste 900, au fost anunţate în industria auto şi în cea a componentelor pentru computere. Concedieri se anunţă şi în domeniul construcţiilor, de unde peste 200 de persoane vor rămâne fără slujbe. Un alt sector afectat de criza financiară este şi cel al producţiei şi furnizării energiei electrice, care înregistrează 91 de disponibilizări. Seria concedierilor continuă şi în domeniul prelucării lemnului, unde 50 de persoane vor fi scoase în şomaj.


O bursă în fiecare lună
 Pe parcursul anului trecut, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad a organizat 12 burse. Din acestea, şapte au avut loc în municipiul Arad, două la Chişineu-Criş, două la Sebiş şi una la Lipova. În urma acestor acţiuni, peste 160 de persoane au reuşit să-şi găsească o slujbă, fiind angajate pe loc, în timp ce alte 307 persoane au fost selectate în vederea angajării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite