„Zburătorul” elveţian a traversat Canalul Mânecii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventurierul elveţian Yves Rossy a intrat ieri în istorie ca primul om care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii cu ajutorul unei aripi de avion artizanale. Rossy a sărit dintr-un avion la

Aventurierul elveţian Yves Rossy a intrat ieri în istorie ca primul om care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii cu ajutorul unei aripi de avion artizanale. Rossy a sărit dintr-un avion la 8.800 de metri sau o milă şi jumătate deasupra pământului, înainte de a porni motoarele.
 
El a parcurs cele 22 de mile între oraşul francez Calais şi oraşul englez Dover în mai puţin de 15 minute.Zborul, care trebuia să aibă loc iniţial joi, a fost amânat din cauza problemelor de vizibilitate. «Nu este sigur să zbori deasupra apei dacă nu poţi să vezi. Nu am niciun fel de instrumente şi trebuie să pot vedea locul de aterizare”, a declarat Rossy pentru canalul National Geographic.

Călătoria deasupra Canalului Mânecii este făcută în amintirea aviatorului francez Louis Bleriot, primul care a zburat pe această rută în urmă cu 99 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite