Cum va fi vremea în weekend: zăpadă şi viscol în sud-estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ninsorile abundente vor acoperi 14 judeţe
Ninsorile abundente vor acoperi 14 judeţe

Astăzi şi mâine, România va fi acoperită de zăpadă. Meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galben de ninsoare şi viscol, care intră în vigoare de astăzi după-amiază şi durează până mâine dimineaţă.

Aceasta înseamnă că, în 14 judeţe din Transilvania,Moldova, nordul şi estul Munteniei şi Dobrogea va ninge abundent, vor fi intensificări ale vântului care va viscoli zăpada. Judeţele vizate de vreme rea sunt: Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. La munte, stratul de nea va fi consistent.

Ploi în Oltenia

În cea mai mare parte a Olteniei astăzi va ploua abundent. La fel şi în zona de sud a Munteniei şi a Moldovei. E posibil ca, în aceste zone, precipitaţiile să depăşească local 25-30 de litri pe metru pătrat, mergând până la 50 de litri pe metru pătrat în 24 de ore.

Ploile abundente nu vor ocoli nici Capitala, unde vor fi precipitaţii însemnate cantitativ pe parcursul acestei zile. În noaptea de sâmbătă spre duminică, din cauza temperaturilor scăzute, ploaia se va transforma în lapoviţă şi ninsoare.

În privinţa prognozei pentru lunile de iarnă, meteorologii susţin că aceasta va fi normală. „Evoluţia regimului termic mediu lunar al aerului şi al cantităţilor de precipitaţii va fi în limite apropiate de normal. Vor fi posibile valori mai ridicate în sud-vestul, vestul şi nord-vestul teritoriului, unde vor fi mai multe precipitaţii", a spus Elena Mateescu, specialist de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite