FOTO Zăpadă ideală pentru distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtiile din staţiunile montane sunt excelente pentru iubitorii de schi, snowboard sau săniuş. Mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile de pe Valea Prahovei şi Valea Jiului în primul weekend din acest an cu zăpadă suficientă pe pârtii.

După ce în ultimele zile a nins fără oprire la munte, iar temperaturile sunt scăzute şi nu s-a topit zăpada, pârtiile din staţiunile aflate în centrul şi în sudul ţării sunt excelente pentru schi. Pentru că până acum sezonul a fost unul dintre cele mai slabe din ultimii ani, hotelierii se aşteaptă să-şi recupereze o parte din pagube şi-şi pun mari speranţe că vor avea clineţi şi în vacanţa elevilor, care va începe la 28 ianuarie.

„În acest weekend, starea zăpezii de pe pârtii va fi excelentă. A durat cel mai mult de până acum, ţinând cont că a fost frig şi a îngheţat încontinuu. Nu s-a mai topit aşa cum s-a mai întâmplat. Se schiază pe pârtiile Sorica şi Cazacu, unde stratul de zăpadă este de 30 de centimetri", a declarat Ribana Popa, consilier în cadrul Primăriei Azuga.

În Sinaia sunt aşteptaţi 3.600 de turişti în weekend. Se schiază în condiţii excelente pe pârtiile Valea Dorului, Valea Soarelui şi Drum de Vară. Instalaţiile pe cablu funcţionează la capacitate maximă, iar o plimbare cu telecabina de la Sinaia la Cota 1.400, dus-întors, costă 28 de lei.

La Buşteni, o noapte la un hotel costă între 100 şi 200 de lei pe cameră, iar la vile, între 80 şi 240 de lei. În Azuga, preţurile sunt mai mici: între 50 şi 200 de lei pentru o cameră la vile de două şi trei stele sau la hotel. O urcare sau o coborâre cu telegondola costă 15 lei în Azuga.

„Cea mai bună zăpadă din această iarnă"

Mii de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend şi în staţiunile braşovene. La Predeal, pârtia Clăbucet, cu toate variantele acesteia, şi pârtia Cocoşul sunt perfecte pentru schi. „Este cea mai bună zăpadă din această iarnă. În sfârşit, a nins cât trebuie pentru ca iubitorii sporturilor de iarnă să se simtă în elementul lor pe pârtii", a spus Dragoş Ungureanu, şeful Salvamontului din Predeal. În Poiana Braşov, stratul de zăpadă este de 40 de centimetri pe pârtia Bradul.

Pârtia de la Sovata va deveni în weekend un punct de atracţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Administratorii pârtiei Aluniş aşteaptă aproximativ 1.000 de turişti. Staţiunea dispune de două pârtii menite să asigure distracţia tuturor vizitatorilor, indiferent de vârstă.

Toate locurile, rezervate în vacanţă

Cel puţin 3.000 de schiori sunt aşteptaţi în staţiunile din Valea Jiului, unde, pentru prima dată în acest sezon, zăpada din Straja şi Parâng este perfectă.

„Zăpada pe pârtie măsoară între o jumătate de metru şi un metru. Cele şapte pârtii sunt deschise, iar toate instalaţiile sunt funcţionale. Cred că va fi un weekend plin", a declarat Emil Părău, unul dintre investitorii din Straja. Zăpada căzută în ultimele zile a ademenit turişti şi pentru perioada vacanţei elevilor. Astfel, între 28 ianuarie şi 7 februarie, toate locurile cabanelor sunt deja rezervate.

Avalanşă de turişti la Rânca

Sute de turişti din toate zonele ţării se află în staţiunea gorjeană Rânca, unde ninsorile abundente din ultimele zile au făcut ca stratul de zăpadă să atingă peste 50 de centimetri. Cele două pârtii existente oferă condiţii perfecte pentru schi.

„Turiştii au început deja să vină în staţiune. Odată cu deschiderea pârtiei pentru începători, în acest weekend, ne aşteptăm la un număr mai mare de oameni, din toate colţurile ţării", a declarat Cătălin Mitroi, administratorul pârtiilor de la Rânca. (Au mai contribuit Cristina Nica şi Loredana Fîciu)

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite