Zăpadă şi viscol în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasionaţii de schi  se vor bucura de zăpadă  din plin
Pasionaţii de schi se vor bucura de zăpadă din plin

Meteorologii anunţă de astăzi până joi ninsori abundente în 30 de judeţe şi în Bucureşti. Zăpada se va menţine şi de Sărbători pe fondul temperaturilor scăzute ce se vor înregistra în următoarea perioadă.

De astăzi, vremea se schimbă şi ia aspect de iarnă, anunţă meteorologii. Ei au emis un cod galben de ninsoare şi de vânt puternic.

Va ninge în toată ţara şi se va depune treptat strat de zăpadă în cea mai mare parte a teritoriului.

Codul galben este valabil de astăzi, de la ora 12.00, până joi, la aceeaşi oră. În acest interval, va ninge abundent, iar vântul va viscoli şi va troieni zăpada.

Ninsoarea din zilele acestea se va menţine şi în timpul Sărbătorilor. Prin urmare, e posibil ca şi anul acesta Moş Crăciun să vină cu sania.

„În urma ninsorilor care vor cădea în această perioadă, dar şi a temperaturilor scăzute ce se vor înregistra în intervalul următor, stratul de zăpadă se va menţine până de Sărbători", a precizat meteorologul Dumitru Baltă.

Anul trecut a nins de Crăciun şi de Revelion, astfel încât vacanţele de Sărbători s-au bucurat de atmosfera de iarnă. În 2007 s-a înregistrat însă cea mai caldă iarnă din ultimii 107 ani.

Polei în Muntenia şi în Dobrogea

Precipitaţiile vor cuprinde de astăzi toată ţara. Va ninge în nordul şi în centrul teritoriului. În restul regiunilor însă, zăpada va alterna cu precipitaţii sub formă de ploaie şi de lapoviţă.

Avertizările vin şi pentru şoferi. În urma precipitaţiilor mixte a căror apariţie este preconizată de astăzi se va produce polei în Dobrogea şi în sudul Munteniei. În sud-vestul şi în sudul ţării, vântul va deveni tot mai puternic şi va viscoli zăpada. Temperaturile vor oscila între -3 şi 3 grade Celsius. Mercurul din termometre va urca cel mai mult în zona Dobrogei, însă nu va depăşi 6 grade Celsius.

Miercuri va fi şi mai frig

Mâine va fi mai rece decât astăzi, iar lapoviţa se va transforma peste tot în ninsoare, cu excepţia litoralului. Miercuri, vântul va sufla şi mai tare în sud-estul teritoriului unde ar putea atinge chiar şi 50 de kilometri la oră. Cel mai frig va fi în nordul Moldovei.

Autorităţile atrag atenţia că, în această perioadă, personele care suferă de boli cardiovasculare trebuie să evite expunerea la frig. La sfârşitul săptămânii trecute, trei gălăţeni cu afecţiuni cardio-vasculare şi-au pierdut viaţa pe fondul suferinţelor ce au fost amplificate de temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă.

Strat de zăpadă

Codul galben de ninsoare şi de vânt puternic începe astăzi, de la ora 12.00, şi se termină joi, la aceeaşi oră. În acest interval va ninge abundent, iar vântul va troieni zăpada. Treptat, se va depune strat de nea în cea mai mare parte a teritoriului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite