Pălinca de Sălaj e marcă înregistrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Patronală a Producătorilor de Pălincă Naturală din judeţul Sălaj a înregistrat, zilele trecute, marca „Pălinca de Sălaj“ la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Este prima înregistrare la OSIM a băuturii sălăjene, spune Grigore Ardelean, preşedintele pălincarilor. Potrivit lui Ardelean, în Sălaj există 361 de deţinători de cazane de pălincă, dintre care 112 fac parte din asociaţie.

Demersul reprezintă biletul pălincii de Sălaj către pieţele internaţionale. De altfel, mai multe „mostre" din licoarea alb-gălbuie au luat chiar săptămâna aceasta drumul străinătăţii, asociaţia din Sălaj participând cu produsul său la Expoziţia Internaţională pentru industria alimentară, agricultură şi horticultură „Săptămâna Verde" de la Berlin, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa.

Producătorii de pălincă din Sălaj spun că băutura lor, distilată şi redistilată manual şi făcută numai din prune fermentate natural, este un adevărat medicament pentru cei care o consumă. În cantităţi rezonabile, evident.

„Ţăranii noştri n-au avut dintotdeauna medicamente. Dar dacă se tăiau, puneau pe rană pălincă şi rana nu se mai infecta. Dacă îi dureau articulaţiile, îşi făceau frecţii cu pălincă, iar dacă aveau probleme de digestie, fie că nu aveau poftă de mâncare, fie că sufereau de diaree, un pahar de pălincă le rezolva problema", expune Ardelean beneficiile pălincii consumate în cantităţi mici. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite