Zahăr şi făină şi pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zahăr şi făină  şi pentru şomeri
Zahăr şi făină şi pentru şomeri

Anul acesta vor fi distribuite alimente atât şomerilor, cât şi persoanelor cu handicap neinstituţionalizate. Ajutoarele alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitară ale Uniunii Europene se vor distribui din septembrie.

De anul trecut, românii defavorizaţi beneficiază de ajutoare alimentare. Această măsură a fost luată în toate ţările membre ale Uniunii Europene. La nivelul municipiului Alba Iulia s-a demarat deja procesul de stabilire a persoanelor care vor urma să beneficieze din această toamnă de ajutoarele alimentare.
„Toate listele de la instituţiile implicate vin la noi, le sistematizăm şi apoi demarăm distribuţia. Cred că anul acesta o să fie mai mulţi beneficiari. Anul trecut un număr de 1.107 persoane au primit făină, iar alte 1.084 au beneficiat de zahăr”, a spus Delia Cristescu, directorul executiv al Serviciului Public de Asistenţă Socială Alba Iulia.
Distribuţia alimentelor se va face începând cu septembrie, dar deocamdată nu se ştie exact ce produse vor fi furnizate. Beneficiarii sunt familiile şi persoanele singure care au venitul minim garantat, şomerii care primesc încă indemnizaţie, pensionarii cu venituri cumulate care nu depăşesc suma de 400 lei lunar, precum şi persoanele cu handicap grav neinstituţionalizate. „Anul acesta (...) s-au schimbat beneficiarii şi asta mă bucură. Au rămas cei cu ajutor social, dar au fost scoşi cei din cămine şi de la cantine. Acum sunt incluşi şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, dar mă întreb ce se întâmplă cu cei care nu mai au indemnizaţia, deoarece aceştia sunt mult mai defavorizaţi“, a spus Delia Cristescu.

Exces de făină

„În ceea ce priveşte pensionarii, în acest an se merge pe cumul de pensii”, a mai spus Delia Cristescu. De asemenea, o persoană beneficiază o singură dată pe an de produsele alimentare. Anul trecut s-a înregistrat la nivelul judeţului un surplus de făină. „Cantitatea de făină repartizată pentru persoanele de ajutor social a fost prea multă. Toată lumea a fost de aceeaşi părere, inclusiv ceilalţi colegi din ţară, dar am obţinut acceptul de a-l da, pe categoriile stabilite de lege, la alţi beneficiari care nu luaseră alimente până atunci”, a mai precizat Delia Cristescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite