Cum să-ţi cauţi colegi de cameră pe YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să-ţi cauţi colegi de cameră pe YouTube
Cum să-ţi cauţi colegi de cameră pe YouTube

Trei tineri clujeni au demarat campania „Mă mut cu voi!”, prin care îşi caută colegi de locuit într-o casă închiriată. Casa beneficiază de studio de înregistrări, sală de repetiţii şi o grădină generoasă, pe lângă cele patru camere.

Fanii muzicii rock din Cluj au oportunitatea să locuiască într-o casă-studio cu trei pasionaţi de muzică care îşi caută colegi de cameră într-o casă închiriată. Campania „Mă mut cu voi!” a fost demarată pe YouTube, unde a adunat deja peste şase sute de accesări.
Casa de pe strada Migdalului de la numărul 4, din cartierul Gruia, beneficiază, pe lângă cele patru camere şi două băi, de un studio de înregistrări, o sală de repetiţii, iar pentru puţin aer, o grădină generoasă unde, aproape în fiecare sfârşit de săptămână, se pregătesc grătare. Chiria este de 80 de euro pe persoană, cei care locuiesc aici bucurându-se de înţelegerea proprietarilor, care pentru moment îi păsuieşte şi nu le cere chiria pe întreaga casă.

„Trebuie să le placă muzica”

Tibi Bazso este unul dintre cei trei chiriaşi de aici, el fiind şi proprietarul studioului şi a sălii de repetiţii pe care a amenajat-o la subsolul casei. Din 1998 lucrează prin studiouri, iar în 2004 şi-a înfiinţat propriul studio, Alias Music Productions. Casa au închiriat-o în mai 2008, la început fiind chiriaşi Tibi şi cei cinci membri ai formaţiei Vespera. „În decurs de 6-7 luni, au plecat Fabi, care are garsoniera lui, Andrei şi Vlad care şi-au găsit chirii mai convenabile prin cunoştinţe, iar Teodora locuieşte cu sora ei”, spune Tibi.
„Vrem să găsim oameni «pe felie», de aceea am vrut să facem şi un film în care să prezentăm ce este aici. Trebuie să fie oameni de trupă sau fani ai muzicii, pentru că acesta este spiritul celor care stau aici, este un nucleu de «infecţie» muzicală”, spune Tibi. Din sala de repetiţii de la subsol se aude în casă muzica formaţiilor care reptă aici câteva ore pe zi, maximum patru. „Este bine izolat şi nu se aude foarte tare, dar totuşi se aude şi trebuie să îţi placă”, mai spune Tibi.

Viitor coleg din Tulcea

În prezent, în casă mai locuieşte Dorin, student la secţia chitară clasică a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” şi care cântă la chitară şi voce în trupa Vespera şi Oana, studentă la Litere şi fostă chitaristă în trupa Not Yours, pe care încearcă acum să o reclădească.
După ce filmul a fost postat pe YouTube şi pe mai multe forumuri pentru fanii muzicii, în urmă cu o săptămână, acesta a stârnit diverse reacţii. „Am primit un mail de la un tânăr din Tulcea, care a spus că vrea să locuiască la noi când o să vină la facultate la Cluj, dar a fost şi unul care a zis că suntem penibili. Ce să-i faci, e cu două tăişuri”, spune Tibi. Din luna august, li se va alătura o nouă colegă, o cunoştinţă a Oanei. „După ce a văzut clipul s-a hotărât să vină, i s-a părut tineresc şi plin de viaţă”, spune Tibi. Cei interesaţi pot trimite un e-mail la adresa contact@aliasmusic.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite