Yoghinii au format spirala în Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5.000 de oameni s-au adunat aseară pe platoul Coronini

Yoghinii care au intrat în spirală au fost dispuşi în funcţie de zodie, bărbat şi femeie şi au fost aşezaţi în sensul invers acelor de ceasornic. Timp de aproape două ore au intrat într-o comuniune profundă cu Dumnezeu. Toţi cei care participă la spirală, potrivit Crinei Calek, purtătorul de cuvânt al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), „închid ochii şi meditează. Se gândesc la Dumnezeu… Este o stare de interiorizare. Te simţi foarte bine, plin de energie. Fiecare are o trăire proprie“. După două ore de meditaţie, yoghinii au intrat în comuniune virtuală şi cu liderul lor spiritual, Gregorian Bivolaru. Acesta le-a transmis un mesaj din Suedia, unde se află în azil politic. Este vorba despre „o înregistrare audio, pe care dumnealui ne-a trimis-o, o convorbire recentă de-a dumnealui cu Nicu Catrina“, după cum ne-a precizat Crina Calek.
Adepţii MISA mai au programate, în această săptămână, încă două spirale. Vineri, ei se vor prinde, din nou, de mâini şi vor intra în comuniune cu sufletele neamurilor pe care le reprezintă, iar sâmbătă, meditaţie în spirală yang, urmată de inducţia stării de eliberare spirituală prin miracol divin.

Comercianţii spun că nu prea şi-au vândut marfa


Pe platoul Coronini au urcat chiar şi comercianţii. Încântaţi de numărul mare de clienţi, ei şi-au aşezat pe tarabe de toate: cartofi prăjiţi, şniţele de soia, clătite cu dulceaţă, miere, brânză, lapte, ciuperci la grătar şi fel şi fel de preparate cu legume. Vânzătorii de legume şi zarzavaturi nu se laudă deocamdată cu vânzări prea mari. „Nu prea merge ca în alţi ani. Cel mai mult se dau cartofii prăjiţi, sarmalele de post, spanacul şi ciupercile la grătar, salata orientală şi clătitele“, ne-a spus Tudor Constantin, un localnic din satul Conea, Caraş Severin. 
Pe lângă comercianţi, pe platou au urcat chiar şi persoane aflate la tratament în staţiune. Oameni care au participat, din curiozitate, pentru prima dată la o spirală „Am fost foarte curios. E pentru prima dată când vin aici şi văd aşa ceva. Oameni care se îmbrăţişează, care se iubesc. Îi apreciez pe aceşti oameni. Sunt disciplinaţi, nu aruncă o hârtie pe jos. O mare civilizaţie totuşi. Eu i-am sondat pe mulţi. Le-am pus diferite întrebări, mi-au răspuns. Îi admir“, ne-a spus Ioan Tentiş, un bătrân din Zalău.  
Simpozionul Internaţional de Yoga, ce se desfăşoară în staţiunea de pe Valea Cernei, în perioada 30 aprilie-10 mai, reuneşte peste 5.000 de membrii MISA din întreaga ţară şi de peste hotare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite