470 de persoane înţepate cu seringi contaminate în Xianjiang

0
Publicat:
Ultima actualizare:
470 de persoane înţepate cu seringi contaminate în Xianjiang
470 de persoane înţepate cu seringi contaminate în Xianjiang

Peste 470 de persoane au fost înţepate cu seringi contaminate de către indivizi în provincia musulmană chineză Xianjing, într-o serie de atacuri "motivate etnic", informează mass media locală. 15 persoane au fost arestate în nord-vestul Chinei, joi.

Mii de locuitori ai oraşului Urumqi, capitala provinciei Xianjiang au ieşit pe străzile capitalei cerând condiţii de securitate mai bune după atacurile care au vizat diversele comunităţi etnice, declară martori oculari.

"Guvernul din Xinjiang a primit informaţii de la centrele medicale locale cum că oamenii au fost atacaţi cu seringi,", potrivit postului de televiziune publică din provincia chineză.

Potrivit agenţiei de presă chineze Xinhua, 4 persoane au fost trimise deja în judecată.

Martorii au spus că mii de chinezi Han au protestat la Urumqi după atacul cu seringi.

"Uigurii i-au înţepat pe chinezii Han cu seringi ce conţineau un virus necunoscut. Oamenii sunt înspăimântaţi", declară unul adintre martori.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că nu ştie nimic despre proteste, adaugând că autoritătţle "sunt capabile de a păstra stabilitatea şi unitatea socială".

Conform unui alt martor, incidentele au avut o "motivaţie etnică".

Guvernul a trimis mesaje locuitorilor, avertizandu-i că seringile conţineau "un virus de origine necunoscută".

La începutul lunii iulie în Urumqi, capitala regiunii autonome Xinjiang, au avut loc violenţe interetnice între etnia majoritară din China, Han, şi uiguri, musulmanii turcofoni. Incidentele s-au soldat cu moartea a 197 de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite