Xiad şi Bin, îndrăgostiţi de Slatina şi oamenii ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezii şi-au deschis în oraş două magazine de haine şi genţi

Sunt de doi ani în România. În urmă cu un an, Bin Yang Chan şi Xiad Yang Chun au poposit în oraşul nostru, ca turişti, curioşi să vadă cum trăiesc românii. Au descoperit însă un loc pe placul lor şi s-au hotărât să îşi deschidă aici un magazin. L-au numit YNY, literele fiind alese chiar din numele lor.

„Ne-au privit mai ciudat la început, dar s-au obişnuit“


Începutul a fost mai greu, ca în orice afacere nouă, dar încetul cu încetul clienţii au prins gustul hainelor ieftine, dar de calitate. Primul magazin a fost cu încălţăminte, genţi şi accesorii. În numai 6 luni au reuşit să mai deschidă unul, de data aceasta cu haine.
„Ne-a fost greu, că nu ştiam limba română. Am învăţat-o de la clienţi şi de la vânzătoarea pe care am angajat-o şi cu care sunt prietenă. Slătinenii ne-au privit  mai ciudat la început, dar s-au obişnuit repede cu noi şi magazinul a început să fie căutat“, a spus Xiad, partenera de viaţă a lui Bin.
Şi-au împărţit în mod egal, munca şi responsabilităţile. El se ocupă de magazinul de genţi şi încălţăminte, iar ea de cel cu haine. Locuiesc împreună cu mama ei la Bucureşti şi vin la Slatina o dată la 2-3 zile sau când aduc marfă. Ei nu-i place Bucureştiul pentru că este prea aglomerat şi nu se poate obişnui cu viaţa de acolo. Preferă Slatina, „un oraş mai mic, mai serios şi cu oameni mai cuminţi”, după cum spune. Nu sunt căsătoriţi, dar nici nu vor să facă, momentan, acest pas. Îşi doresc, în schimb, ca afacerea lor să meargă bine şi să treacă mai repede criza.

Le plac sarmalele şi mămăliga


Lui Xiad îi place să călătorească, să asculte muzică, în special românească, şi să meargă la discotecă. Şi-a propus ca în vara asta să plece pentru prima dată la mare, alături de iubitul său. Îi place mâncarea de la noi, mai ales mămăliga, sarmalele şi ciorba de burtă.
YNY este foarte popular în Slatina, tinerii fiind atraşi de hainele colorate şi accesorizate. „Îmi place să vin aici, pentru că ai de unde să alegi şi au preţuri super mici. În fiecare săptămână îmi iau câte ceva”, ne-a spus Maria Fătu, elevă. Xiad aduce marfă din Italia, reînnoind săptămânal stocul.
Chinezoaicei îi place să stea de vorbă cu clienţii, le recomandă hainele care li se potrivesc, le spune care sunt culorile la modă şi este atentă la fiecare detaliu. Le mulţumeşte, le zâmbeşte, îi petrece până la ieşirea din magazin şi le spune în dulcele grai românesc, dar cu accent chinezesc: ”Să mai treceţi şi săptămâna viitoare, că aducem marfă nouă”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite