Winkler: PPE susţine "fără echivoc" intrarea UDMR la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler, a atras atenţia asupra faptului că Partidul Popular European(PPE) şi-a declarat sprijinul "fără echivoc" pentru ca UDMR să facă parte, alături de PDL, din coaliţia de guvernare.

Winkler a explicat, citat de NewsIn, că în viziunea liderilor PPE alegerile din România au fost câştigate de formaţiunile care sunt membre ale familiei popularilor europeni, motiv pentru care PD-L şi UDMR ar trebuie să facă parte din coaliţia de guvernare.

Europarlamentarul UDMR a adăugat că poziţia "destul de agresivă" a PSD, de a nu accepta intrarea Uniunii la guvernare, este interpretată de populari ca adresându-se "unei comunităţi de un milion şi jumătate de oameni", adică maghiarii care au legitimat prin vot UDMR şi nicidecum unui "partid oarecare, cu un procent de 6-7 %".

Surse europene au precizat, pentru NewsIn, că în cadrul summit-ului PPE care a avut loc ieri la Bruxelles, înaintea Consiliului European de iarnă, s-a transmis "la cel mai înalt nivel" că UDMR trebuie să-şi găsească locul la nivel guvernamental.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite