Weekend de foc şi la munte, şi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de caniculă până luni, 16 august. Cele mai ridicate temperaturi, de peste 33 de grade Celsius, sunt prognozate pentru Muntenia şi Bucureşti, Dobrogea şi în sudul Moldovei.

La soare, temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade Celsius mai mari, ceea ce va transforma într-un calvar orice deplasare prin oraşe. Starea neplăcută va fi accentuată din cauza indicelului de confort termic. Acesta va depăşi pragul critic, de 80 de unităţi, în aproape toată ţara. Potrivit directorului de prognoză al ANM, Aurora Bell, temperatura în oraşe este cu 11 grade mai ridicată decât cea din zonele rurale. La nivelul asfaltului din oraşe se înregistrau ieri 65 de grade Celsius.

Pe litoral, meteorologii anunţă temperaturi ale aerului de 33 de grade Celsius astăzi şi de 35 de grade Celsius duminică. Meteorologii anunţă temperaturi extrem de ridicate şi la munte în weekend.

Cerul va fi variabil, iar soarele va străluci cu putere în toate zonele. La Sinaia şi Buşteni, mercurul termometrelor va urca până la 30-35 de grade, iar la Azuga vor fi 32 de grade Celsius. La Poiana Braşov şi la Bran nu vor fi mai mult de 31 de grade.

Potrivit datelor furnizate de angajaţii staţiilor meteo montane, pe creste va fi un pic mai răcoare, maxima ajungând până la 26 de grade Celsius şi vor exista şanse de precipitaţii trecătoare.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite