Weekend cu ger şi cu polei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerul va fi mai aspru în vestul şi în centrul ţării
Gerul va fi mai aspru în vestul şi în centrul ţării

Meteorologii spun că astăzi şi mâine vom avea o vreme deosebit de rece pentru această perioadă, cu ninsori mai ales în partea de vest, centru şi la munte. În sudul şi sud-estul ţării se va forma polei mai ales dimineaţa şi seara.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -12 şi 0 grade Celsius, iar cele maxime, între - 6 şi 4 grade Celsius. În Capitală, temperatura la prânz va fi de 0 grade Celsius.

Duminică va fi „soare cu dinţi", ceea ce înseamnă că vremea va fi în continuare deosebit de rece. Maximele vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade Celsius. Specialiştii arată că duminică, în unele zonele mai joase, se va forma ceaţă.

De luni, vremea se va mai încălzi şi va intra în normal pentru această perioadă. Meteorologii susţin că de la începutul săptămânii viitoare regimul termic va reveni la cel specific acestei perioade a anului. Vor mai fi precipitaţii asociate cu polei în partea de sud a ţării. Temperaturile vor creşte şi ele puţin şi vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade Celsius.

Medicii recomandă ca în perioada cu temperaturi scăzute oamenii să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig. Pe timpul rece,
oamenii trebuie să consume alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, să mănânce fructe şi legume şi să evite băuturile alcoolice. Copiii ar trebui să primească o atenţie deosebită şi să nu fie lăsaţi în frig în interiorul autovehiculelor parcate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite