Weekend pe pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta este primul sfârşit de săptămână de când s-au deschis pârtiile de schi, astfel că turiştii pot veni echipaţi corespunzător pentru că ştiu ce îi aşteaptă: zăpadă, bulgări şi multă distracţie. În Poiana Braşov şi în Predeal, stratul de zăpadă este de 15-20 centimetri. Pârtiile sunt perfect amenajate şi tunurile cu zăpadă au fost puse în funcţiune.

Sezonul de schi a început mai repede decât se aşteptau hotelierii, dar este de bun augur, pentru că aduce cu sine mai mulţi turişti. Posibilităţi de cazare sunt multiple, mai ales că proprietarii de pensiuni din Poiana Braşov au făcut oferte pentru toate buzunarele. O noapte în Poiană poate costa între 100 şi 400 de lei de persoană.

Cei care preferă Valea Prahovei pot petrece un sejur la preţuri foarte avantajoase, pentru că de curând hotelierii au lansat programul “O săptămână la munte”. Spre exemplu, şapte zile la o vilă sau la un hotel de două stele costă doar 158 de lei de persoană. La un hotel de trei stele, sejurul ajunge la 258 de lei, iar la patru stele, la 358 de lei.

Tarifele includ doar cazarea. Programul se va încheia înaintea sărbătorilor, pe 19 decembrie, aşa că cine se grăbeşte mai poate găsi locuri. Până acum s-au înscris în program aproape 20 de hotelieri care pun la dispoziţie 600 de locuri. Biletele se vând ca pâinea caldă, după cum spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Schi la clăbucet şi Kalinderu

Pe Valea Prahovei a nins destul, pârtiile sunt pregătite, astfel că schiorii îşi pot pregăti echipamentele. Cine nu are, poate cu 20 de lei. În Predeal, pe Kalinderu, autorităţile au pornit tunurile de zăpadă, astfel încât pasionaţii acestui sport de iarnă să aibă toate condiţiile la sfârşit de săptămână.

Se schiază în condiţii foarte bune pe pârtia de la Clăbucet. Aici, o urcare cu instalaţiile de transport pe cablu costă 10 lei. Momentan, preţurile au rămas aceleaşi de anul trecut, dar ele vor fi modificate de la 1 decembrie. Atunci vor fi trei tarife pe zi: unul dimineaţa, unul pentru orele de vârf de la prânz şi unul seara, când se aprinde şi nocturna. Toate informaţiile legate de pârtii, dar şi de locurile libere de cazare pot fi aflate de la Centrul de Informare Turistică situat în gara din Predeal.

În Poiana Braşov se poate schia pe pârtiile Sulinar şi Teleferic.Turiştii care vin la munte cu copiii trebuie să ştie că la Braşov patinoarul din Piaţa Sfatului va fi pus în funcţiune de Moş Nicolae. Pentru micuţii de până în 7 ani intrarea va fi gratuită.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite