Weekend de distracţie în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional de Folclor "Muzici şi tradiţii în Cişmigiu", aflat la a doua ediţie, începe astăzi în Capitală cu o paradă a costumelor populare din întreaga ţară. Startul

Festivalul Naţional de Folclor "Muzici şi tradiţii în Cişmigiu", aflat la a doua ediţie, începe astăzi în Capitală cu o paradă a costumelor populare din întreaga ţară.

Startul se va da la ora 14.00, în Piaţa Amzei, de unde alaiul va porni către Calea Victoriei, Sala Palatului şi se va opri în Parcul Cişmigiu. Până duminică, în parcul din faţa Primăriei Capitalei se va auzi muzică tradiţională, vor fi standuri cu mâncăruri româneşti şi se vor putea urmări spectacole de teatru şi filme în aer liber.

Cel mai important eveniment al acestui sfârşit de săptămână este însă "Noaptea albastră", varianta românească a Zilei Internaţionale a Muzicii. "Fete de la musique" va fi sărbătorită concomitent în noaptea de sâmbătă spre duminică în 300 de oraşe din lume.

În România, 50 de DJ francezi şi români vor electriza cluburile din opt oraşe: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Constanţa, Piteşti şi Ploieşti. Intrarea este liberă.

Tot sâmbătă, Parcul Izvor din Capitală va deveni "Oraşul Animalelor", unde se vor organiza demonstraţii de dresaj şi concursuri cu premii pentru animale. De asemenea, Teatrul Masca susţine între 20 şi 22 iunie o microstagiune în aer liber cu cinci spectacole de stradă, la Metrou Universitate Colţea.

Distracţia nu se va termina însă odată cu weekendul. Luni, 23 iunie, la Muzeul Minovici din Capitală, bucureştenii sunt invitaţi la "Noaptea Sânzienelor". Organizatorii au pregătit prezentări de modă, concerte şi expoziţii, toate legate de această sărbătoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite