Weekend de distracţie la mare şi la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concerte, festivaluri de tradiţii, dar şi petreceri câmpeneşti au atras în acest sfârşit de săptămână mii de turişti, încurajaţi de vremea frumoasă. În comuna covăsneană Malnaş vânătorii prepară astăzi pentru turişti o tocană de cerb de 150 de kilograme.

A opta ediţie a Festivalului Azuga din judeţul Braşov se desfăşoară în Parcul Ecaterina Teodoriu din centrul staţiunii, unde vor concerta Fly Project, Hara, Alina Sorescu, Bordo, Maria Ciobanu şi Anda Adam.

Tot lângă Braşov, în comuna Budila, are loc un spectacol de dansuri şi jocuri ţigăneşti, susţinute de comunitatea rromă. Invitaţi speciali la sărbătoarea din Budila sunt Szimpla Karpaci, Kristof Katalin, Mercedes şi Aurel Tămaş.

Festivalul Cetăţilor la Rupea

Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează duminică „Festivalul cetăţilor” în comuna braşoveană Rupea, unde participă localităţile care au avut statut de cetate sau care au pe teritoriul lor cetăţi vechi. Acţiunea îşi propune readucerea în viaţa contemporană a tradiţiei şi a obiceiurilor populare. După parada formaţiilor participante la această sărbătoare urmează un spectacol folcloric cu Sava Negrean-Brudaşcu şi taragotistul Dumitru Fărcaşu. Seara se va încheia cu un concert susţinut de formaţiile Prolog şi Bandidos.

Sărbătoarea cartofului la Făgăraş

„Festivalul cartofului” este la cea de-a doua ediţie în Cetatea Făgăraşului. Manifestarea este o sărbătoare dedicată toamnei şi îmbelşugării.

Cu ocazia acestui festival se organizează un târg de toamnă şi de artă populară, dar şi o întrecere culinară de gătit cartofi.

Copiii se vor întrece desenând pe asfalt, în timp ce bărbaţii vor avea de dovedit cât sunt puternici la un concurs de cărat saci plini cu cartofi.

Sărbătoare şi în comuna Malnaş din Covasna, unde are loc un concurs gastronomic. Prin tradiţie, zilele comunei sunt marcate cu prepararea unei tocane din 150 de kg de carne de cerb. Nu lipseşte nici concursul de tras cu arcul.

Ziua Recoltei la Cobadin

Locuitorii comunei constănţene Cobadin participă duminică la prima ediţie a Zilei Recoltei şi Întâlnirea Fiilor Satului. Evenimentul este marcat de o paradă a costumelor populare şi o degustare de produse tradiţionale româneşti din toate regiunile ţării. Festivalul se va încheia cu un concert de muzică populară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite