42 de insurgenţi talibani ucişi în ofensiva din Waziristanul de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
42 de insurgenţi talibani ucişi în ofensiva din Waziristanul de Sud
42 de insurgenţi talibani ucişi în ofensiva din Waziristanul de Sud

42 de talibani şi un soldat pakistanez au fost ucişi în ultimele 24 de ore în cadrul ofensivei lansate de armata pakistanză în Waziristanul de Sud, au anunţat marţi oficiali ai armatei, informează AP.

Ultimele ciocniri ale armatei pakistaneze cu insurgenţii talibani s+au soldat cu moartea a 42 de rebeli. Astfel, numărul rebelilor ucişi ajunge la 239  şi cel al militarilor la 3, de la declanşarea ofensivei terestre în Waziristanul de Sud.

Bilanţul nu poate fi însă verificat de surse independente, zonele de luptă fiind inaccesibile.

În ultimele 24 de ore, în operaţiunea forţelor de securitate în Waziristanul de Sud au fost ucişi 42 de terorişti. Forţele de securitate au pierdut un soldat, a anunţat marţi armata, potrivit unui comunicat.

Începând cu 17 octombrie, mai multe de 30.000 de soldaţi, susţinuţi de avioane de luptă, elicoptere de atac şi tiruri de artilerie grea, efectuează o operaţiune ce are drept scop îndepărtarea talibanilor din bastionul din Waziristanul de Sud, din zonele tribale de la graniţa cu Afganistanul.

Potrivit autorităţilor locale şi ONU, peste 200.000 de persoane au părăsit Waziristanul de Sud.

Pakistanul este de peste doi ani teatrul unui val de atentate care au luat viaţa a aproximativ 2.300 de persoane şi care au fost comise în principal de kamikaze aparţinând Mişcării talibanilor din Pakistan, care are legături cu reţeaua teroristă Al Qaeda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite