VIDEO Merge pe jos 1.000 de km pentru a comemora victimele atentatelor din 11 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Rhode Island care a participat la operaţiunile de salvare de după 11 septembrie 2011 a plecat într-o călătorie de 1.046 km, pe jos, spre  New York pentru a comemora 10 ani de la atentatele care au ucis mii de oameni.

În urmă cu zece ani, Patrick Joe (48 ani), sau "Tigrul" cum îi spun prietenii, şi-a lăsat familia în Rhode Island şi a venit repede să ajute pompierii la operaţiunile de salvare. Timp de trei săptămâni el a căutat supravieţuitori printre ruinele de la Ground Zero.

După zece ani, el a plecat într-o călătorie solemnă în cele trei locuri în care au murit mii de oameni în 11 septembrie.

"Este pentru oamenii care au murit şi pentru cei care trăiesc dar au pierdut din cei dragi", afirmă el, citat de LDNews.

Când s-a întors acasă, după cele trei săptămâni petrecute la New York, el a simţit că a pierdut ceva. "Am simţit că nu mi-am terminat treaba", afirmă bărbatul. Astfel, s-a decis să meargă pe jos în fiecare dintre cele trei locuri marcante din 9 septembrie - Turnurile Gemene de la World Trade Center, unde au murit 2.700 de oameni, inclusiv sute de pompieri şi poliţişti, clădirea Pentagonului, unde un avion a ucis alţi 200 de oameni, dar şi pe câmpul din Shanksville, unde a căzut Zborul 93, iar 40 de pasageri au decedat.

În fiecare loc din cele trei, Patrick Joe va depune câte un steag american. El merge 32 de km pe zi pentru a ajunge în 11 septembrie la punctul final al călătoriei sale - Ground Zero, unde vor avea loc ceremoniile dedicate zilei de 11 septembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite