Vremuri fierbinţi la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

greu, la toate solicitările venite din partea celor care au avut de suferit de pe urma temperaturilor ce s-au menţinut ridicate, pe tot parcursul săptămânii.În special, bătrânii, cardiacii şi

greu, la toate solicitările venite din partea celor care au avut de suferit de pe urma temperaturilor ce s-au menţinut ridicate, pe tot parcursul săptămânii.
În special, bătrânii, cardiacii şi consumatorii de băuturi alcoolice, care nu au ţinut cont de sfaturile specialiştilor şi au ieşit din casă la orele amiezii, au avut cel mai mult de suferit de pe urma vremii caniculare. La Staţia de Ambulanţă Vaslui, numărul solicitărilor venite din partea populaţiei s-a triplat în această săptămână. Pe zi, din cei 150 de oameni care au avut nevoie de ajutor medical aproape jumătate au leşinat din cauza căldurii. În judeţul Vaslui, căldura a făcut deja o primă victimă, un bărbat fiind răpus de soare şi de boală, iar, la fiecare cinci minute, un om leşină în stradă sau i se face rău în casă.
În zona Buium, din municipiul Vaslui, o femeie de 50 de ani s-a prăbuşit pe stradă. şi-a revenit cu greu, cu ajutorul echipajului de la Ambulanţă. Cu respiraţia întretăiată, femeia a recunoscut că nu a mâncat nimic până la acea oră, nici apă nu băuse. A fost nevoită să iasă din casă pentru a-şi plăti ratele la bancă. "De la căldură mi s-a făcut rău. ştiu că nu trebuia să ies din casă la ora asta, dar ce să fac dacă trebuie să rezolv problemele astea?! Mi-aduc aminte că mi s-a întunecat totul în faţa ochilor. Nu ştiu când am căzut!"
Oamenii care treceau prin zonă nu au rămas indiferenţi la femeia care aproape că îşi pierduse cunoştinţa şi au anunţat Ambulanţa. În aceste condiţii, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă a suplimentat numărul de echipaje de intervenţie, pentru a face faţă numărului mare de solicitări. Toţi angajaţii de la Ambulanţă au fost chemaţi la lucru, chiar şi cei care se aflau în concediu de odihnă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite