Vremea caldă i-a scos pe suceveni la grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sezonul de grătare a început în acest weekend, pe platoul Zamca şi la marginea pădurilor de la Ilişeşti şi Şcheia.

Sucevenii au profitat de  temperaturile ridicate care au depăşit 10 grade Celsius şi au ieşit la iarbă verde în acest sfârşit de săptămână. Astfel, zeci de persoane, atrase de vremea caldă şi însorită au părăsit oraşul, sâmbătă, şi
şi-au instalat grătarele, corturile şi măsuţele la marginea pădurii Ilişeşti.
Pădurea situată la 15 kilometri de oraş nu este singurul loc în care sucevenii obişnuiesc să aprindă grătare când începe sezonul cald. Platoul de lângă Mănăstirea Zamca şi liziera Şcheia, cu acces pe drumul forestier de la intrarea în comună, sunt, de asemenea, preferate de suceveni.

Reţetă proprie de mici


Cu copii, vecini şi animale de companie, oamenii au petrecut ore în şir în fumul grătarelor şi al noxelor emise de maşinile de pe şosea. „Vin aici pentru că e aer curat. E frumos, iar cei mici se pot juca printre copaci”, spune Marcel V., muncitor în construcţii.
Însoţit de opt prieteni, suceveanul şi-a propus să pregătească masa de prânz pe grătar, după o reţetă proprie, îmbunătăţită în decurs de trei ani. Pentru a fi un succes, carnea de mici este tocată cu o zi înainte şi amestecată cu zece căţei de usturoi bine presaţi, ienibahar şi chimion.
 „Trebuie să baţi carnea şi să adaugi cât mai multă zeamă. Ăsta e secretul dacă vrei ca micii să fie mustoşi şi să nu se strângă pe grătar”, explică Ion, „ajutor de bucătar” timp de câteva ore. Cutiile de bere nu lipsesc din meniul sucevenilor. Pentru trei caserole de mici, zece cotlete şi o cutie cu pulpe de pui, împreună cu berea aferentă, un sucevean nu scoate din buzunar mai mult de 30 lei. Oamenii spun că merită şi că masa luată acasă sau la restaurant i-ar costa mult mai mult.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite