Vrea titlul înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pregătire mai bună şi mai multe meciuri în ring l-ar putea ajuta pe Adrian Diaconu să-şi recapete titlul. Prietenii „Rechinului“ consideră că pugilistul român ştie mai mult box decât Jean Pascal, cel care l-a deposedat de centura WBC.

Învins şi deposedat de centura de campion la categoria semigrea, versiunea WBC, de Jean Pascal, într-o gală desfăşurată la Montreal, Adrian Diaconu recunoaşte supremaţia din ring a pugilistului canadian. „Jean a meritat victoria. Am multe regrete, dar sunt pregătit pentru o revanşă“, a declarat imediat după meci Diaconu, care a suferit prima sa înfrângere la profesionişti, în 27 de meciuri (26 de victorii, 15 prin KO). 

Echipa din spatele românului a concluzionat că decisiv pentru soarta meciului a fost un croşeu de stânga recepţionat de român şi că „Rechinul“ ar mai fi avut nevoie de timp pentru a răsturna situaţia. „Adrian nu a lucrat destul la combinaţii. Nu caut scuze, dar pentru a fi la cel mai bun nivel, un boxer trebuie să aibă meciuri“, a spus Pierre Bouchard, antrenorul pugilistului român.

La maturitatea profesională

Nu este uşor să treci peste o înfrângere, mai ales când miza este atât de mare: pierderea titlului mondial la box profesionist. Nu este uşor, cu atât mai mult cu cât nu ai mai simţit niciodată gustul pierderii. Aflat alături de el la Montreal, promotorul Cristi Gănescu îi înţelege dezamăgirea pugilistului român.

„Este prima înfrângere pentru Adrian, este normal să fie demoralizat, însă sperăm să treacă repede peste acest eşec. Dar trebuie să fie mândru că niciun alt român nu a deţinut centura WBC. Nu e totul pierdut. Cel puţin peste două-trei luni va putea boxa din nou într-un meci oficial. Asta normal, dacă va vrea şi el“, a spus Gănescu. Promotorul crede că Diaconu va fi mult mai bun în meciul următor: „Câteodată înfrângerile te fac mai bun decât ai fost înainte.

Sper ca aşa să i se întâmple şi lui Adrian. S-a sacrificat, a stat mult în sală, departe de familie... Merită să fie campion mondial“. La 31 de ani pe care i-a împlinit la începutul lunii, Adrian se află la vârsta maturităţii profesionale. „Încă mai are ce arăta câţiva ani buni de acum încolo. Dacă vă uitaţi la categoria la care boxează veţi vedea că primii zece pugilişti au media de vârstă aproape de 40 de ani“, a adăugat Gănescu.

Chiar dacă nu a văzut partida dintre prietenul său Adrian Diaconu şi Jean Pascal, fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a fost alături de el cu gândul. Ştie ce înseamnă o înfrângere şi de aceea crede despre conaţionalul său că are multe şanse să câştige revanşa.

Diaconu, peste Pascal

„Dacă va fi mai pregătit să facă faţă şmecheriilor din ring, Adrian îşi poate lua înapoi titlul. Ştie mai multe decât Pascal”, a spus Doroftei. „Moşul“ ştie cum e să pierzi un titlu  de campion mondial. A păţit-o în 2003, când a depăşit greutatea la cântarul oficial şi nici măcar nu a mai apucat să lupte. „Nu ştiu cum e mai greu de suportat pierderea titlului, în ring sau fără bătaie. Depinde cum simţi lucrurile. La mine a fost foarte dificil atunci”, rememorează Doroftei.

Se vor întâlni la anul din nou

Adrian Diaconu vrea cu orice preţ înapoi centura, însă mai are de aşteptat. „Este preconizată o revanşă, însă mai întâi Jean Pascal trebuie să lupte cu Branco, challengerul obligatoriu la titlu, şi apoi în funcţie de rezultat se va stabili când şi cum se va juca revanşa”, a declarat Cristi Gănescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite