Profu’ anchetat, scos din Corpul de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Iamandei, profesorul-şpăgar numit pe 25 august în Corpul de Experţi al Ministerului Educaţiei, a fost revocat din funcţie.

După ce „Adevărul de Seară" a relatat că noul membru al Corpului de Experţi e judecat pentru trafic de influenţă în legătură cu fraudarea Bacalaureatului 2008, Robert Berezovski, şeful Direcţiei de Control, a transmis Inspectoratului Şcolar Vrancea o adresă prin care înştiinţează conducerea că numele profesorului cercetat de DNA s-a strecurat din greşeală printre cele aprobate.

„Este o eroare. Domnul Iamandei nu este numit. Rămâne în listă doar directorul grupului Şcolar de Transporturi Auto, doamna Luminiţa Balaban", a declarat, telefonic, Berezovski. Profesorul Florin Iamandei (50 de ani) este directorul Colegiului Agricol din Focşani. El a fost trimis în judecată în iulie 2010, pe baza unui rechizitoriu întocmit de DNA Galaţi.

Procurorii anticorupţie îl acuză de „trafic de influenţă" şi „cumpărare de influenţă", după ce, la Bacalaureatul din 2008, a intermediat mituirea cu 2.000 de euro a unui membru al comisiei de examinare, pentru ca acesta să dea note mai mari odraslelor primarilor din Panciu şi
Străoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite