Deţinuţi de top, studenţi la Drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei aproximativ 700 de deţinuţi din Penitenciarul Focşani urmează cursurile unei facultăţi. Ei sunt Marius Iorga (54 de ani), fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea, şi Liviu Bobolea (33 de ani), om de afaceri.

Iorga a făcut parte din Consiliul Judeţean între 1997 şi 2000 şi are deja două licenţe, în electronică şi în matematică. Acum este student în anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei". Iorga este condamnat la şapte ani de închisoare pentru înşelăciune, fiind acuzat că a împrumutat ilegal bani de la Bancorex prin intermediul firmei pe care o conducea.

„Primul an la Facultatea de Drept l-am făcut în anul 1999. Când am început să fiu judecat în acest dosar am întrerupt cursurile, pentru că nu mi s-a părut moral. Din penitenciar mi-am dat seama că moralitatea este ceva abstract şi am decis să-mi continui studiile la Drept", a spus Iorga.

Iorga a început sesiunea şi a dat deja trei examene. „Nu am primit încă notele pe lucrări, dar nu am emoţii pentru că am învăţat bine", a declarat el.

Student cu bursă

Liviu Bobolea este condamnat la patru ani de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi înşelăciune. El este student tot la Drept, dar la Facultatea „Danubiana". Pentru că a încheiat primul an cu media 8,15, Senatul Facultăţii a decis să-l lase să facă anul II şi III într-unul singur. În plus, pentru rezultatele foarte bune pe care le-a obţinut, Bobolea a primit şi o bursă.

„Sâmbătă încep sesiunea şi nu am emoţii pentru că sunt tobă de carte. Ce să fac aici, în penitenciar, decât să învăţ? Îmi trece mai uşor pedeapsa. Îmi voi da masteratul în drept penal", a spus Bobolea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite