Voturi contra făină şi ulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe pachete cu alimente au fost împărţite în toate cele şase localităţi ale Văii Jiului, chiar înaintea votului, iar candidaţii s-au acuzat între ei că încearcă să cumpere voturi prin pomeni electorale. Astfel, în localităţile Petrila şi Lupeni, reprezentanţii PDL au făcut plângeri împotriva PNL, iar la Lupeni democrat liberalii au fost acuzaţi de PSD.

Candidatului PD-L pentru Senat în colegiul Valea Jiului, Gheorghe Barbu, a fost acuzat că, în noaptea de sâmbătă spre duminică şi-a trimis staff-ul de campanie să împartă alimente prin localitate. Potrivit primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD) au fost împărţite câte patru kilograme de făină şi doi litri de ulei localnicilor de pe străzile Viitorului, Ştefan şi Revoluţiei de către membrii PDL. „Am fost sesizaţi de această acţiune a PD-L, iar poliţia a prins maşinile cu alimente. Am sesizat Prefectura şi celelalte instituţii abilitate, iar acum aşteptăm să vedem ce măsuri vor fi luate”, a declarat Resmeriţă. În replică, Barbu susţine că este o confuzie, iar cel care a împărţit plasele a fost contracandidatul său de la PNL, Alin Simota.

„A fost un adevărat război. Noi am făcut sesizări în scris peste tot, la Poliţie, la Prefectură, chiar şi pe 112 am sunat. Au fost zeci de maşini cu făină, ulei, cozonaci şi vin împărţite în Lupeni, Vulcan şi Petrila. Noi le-am urmărit şi erau maşinile lui Simota. Una dintre maşini la Petrila a vrut chiar să intre într-un coleg de-al nostru”, a declarat Barbu. Simota s-a ferit să acuze pe cineva că a făcut pomeni şi a respins acuzaţiile candidatului PDL. „Nu ştiu absolut nimic, nu ştiu despre ce vorbeşte. Să dea Dumnezeu să fie un nou început pentru Valea Jiului”, a declarat Simota.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite