Vot bogat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

VIP-urile din cartierul Primăverii şi-au etalat maşinile şi ţinutele cu ocazia uninominalului. În cea mai luxoasă zonă a Capitalei votul a fost mai mult un pretext pentru „a da bine“ în faţa camerelor de filmat.

Politicieni, vedete şi oameni de afaceri  au venit, ieri,  la „secţia VIP-urilor” de la Liceul Jean Monnet din Capitală pentru a-şi vota senatorii şi deputaţii.

Aflată în selectul cartier Primăverii, această locaţie a devenit celebră mai mult pentru ţinutele şi maşinile de lux care se perindă ori de câte ori sunt alegeri în România. De această dată, au fost doar câteva personalităţi în adevăratul sens al cuvântului, care, ţinând cont de statutul şi imaginea lor, au avut grijă să se prezinte onorabil în faţa urnelor. Şi-au lăsat maşinile cât mai departe de secţia de votare “pentru a nu încurca circulaţia”, au zâmbit şi au răspuns cu amabilitate întrebărilor ziariştilor.

Personalităţi

Fosta sportivă Iolanda Balaş a fost prima dintre persoanele publice care au venit să voteze la Liceul Jean Monnet. Au  votat şi şeful SRI George Maior, fostul preşedinte al României Ion Iliescu şi soţia sa şi Oana Cuzino, care a venit împreună cu fetiţa sa.

În timpul votului, Ion Iliescu s-a întors la comisia secţiei de votare arătând că buletinul pe care l-a primit pentru Senat are câteva pagini goale. Reprezentanţii secţiei de votare i-au explicat preşedintelui de onoare al PSD că este normal să fie aşa, întrucât la Senat sunt mai puţini candidaţi decât la Cameră.

Au fost însă mulţi alţii care, ştiind că presa va fi prezentă în această locaţie, au venit mai ales pentru a-şi etala în public hainele de firmă şi maşinile luxoase, pe care le-au parcat în poarta liceului sau chiar pe trotuar, cât mai aproape de intrare. Aceste „personalităţi” pozau în alegătorul care a venit pentru a-şi face datoria de cetăţean, ţinând în acest scop buletinele de vot mai mult timp deasupra urnei.

În momentul în care cineva încerca să intre în vorbă cu ele, îşi luau imediat atitudinea de VIP-uri inabordabile. Întorceau capul şi se prefăceau că nu observă interlocutorul ori răspundeau în doi peri: „Am venit acum ca să întrebi tu!” ­­ori „Hai, vezi-ţi­ de treaba ta acolo!”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite