Voronin refuză ambasadorul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După acuzaţiile lansate la adresa României în urma manifestaţiilor din 7 aprilie şi impunerea vizelor pentru cetăţenii români, comuniştii de la Chişinău au decis să facă un nou gest ostil faţă de Bucureşti.

MAE din Republica Moldova a anunţat printr-o notă verbală transmisă diplomaţiei române că nu şi-a dat acordul pentru numirea lui Mihnea Constantinescu în funcţia de ambasador al României la Chişinău.

MAI CITEŞTE:
România vrea suspendarea viitorului acord UE-R.Moldova
"Finanţatorul" acţiunilor din Moldova rămâne în arest
Cine vine în locul lui Voronin?

Abuzurile lui Voronin, denunţate la Strasbourg


Procedurile de acreditare a lui Mihnea Constantinescu au început la 8 aprilie, în aceeaşi zi în care comuniştii i-au declarat personae non gratae pe ambasadorul Filip Teodorescu şi pe ministrul consilier Ioan Gaborean.

 “Cutuma diplomatică este ca, în cazul în care un stat nu doreşte să accepte o propunere de ambasador, acesta îşi exprimă poziţia în cadrul unor consultări prealabile şi nu sub forma unui refuz scris.

Practic, prin exprimarea refuzului printr-o notă verbală, semnalul transmis de Chişinău este faptul că se doreşte blocarea relaţiilor bilaterale cu România”, au apreciat surse diplomatice pentru Agerpres.

În replică, România ar putea cere, luni, în cadrul Consiliului de Afaceri Generale al UE, suspendarea discuţiilor pentru semnarea acordului dintre UE şi R. Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite