Voronin, propus la preşedinţia Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vladimir Voronin a fost desemnat astăzi de către Partidul Comunist pentru postul de preşedinte al Parlamentului, însă comuniştii nu au decis cine va fi candidatul pentru funcţia de preşedinte al ţării.

Pentru funcţia de vicepreşedinte al Legislativului, comuniştii l-au propus pe Vladimir Ţurcan, preşedintele comisiei juridice din vechiul Parlament, unul dintre fruntaşii comunişti, al cărui nume a fost vehiculat şi ca posibil candidat pentru funcţia de şef al statului. Cel de-al doilea fotoliu va fi oferit unui candidat din opoziţie.

"A doua funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului ar urma să fie ocupată de către opoziţie", a declarat Svetlana Popa, consilier municipal din partea comuniştilor, la ieşirea de la plenara Comitetului Central al PCRM, citată de Unimedia.

În ceea ce priveşte nominalizarea comuniştilor pentru funcţia de şef al statului, nu s-a luat încă o decizie, a precizat Popa, relatează NewsIn.

PCRM are 60 de mandate de deputat în actualul Parlament, lipsindu-i un mandat necesar pentru a impune alegerea şefului statului. În cazul în care nu va fi ales un preşedinte după trei runde de vot, legislativul va fi dizolvat şi vor fi anunţate alegeri anticipate.

Cele trei partide de opoziţie care au intrat în Parlament (PL, PLDM şi AMN) şi care deţin împreună 41 de mandate au declarat că nu vor participa la alegerea unui preşedinte comunist.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite