Voronin a fost ales preşedinte al Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, comunistul Vladimir Voronin, a fost ales prin vot secret în fruntea Parlamentului moldovean, cu toate cele 60 de voturi de care dispun deputaţii comunişti.

Pentru desemnarea preşedintelui Parlamentului era nevoie de 52 de voturi, iar comuniştii au 60, inclusiv votul lui Voronin. Opoziţia, care deţine 41 de voturi în noul Parlament, nu a participat la alegerea preşedintelui Legislativului.

În discursul său de astăzi, Voronin a trasat priorităţile noului Parlament. "Chiar dacă din punctul de vedere al ideologiilor şi valorilor, suntem diferiţi (referindu-se la partidele de opoziţie -n.r.), misiunea noastră comună este apărarea intereselor electoratului”, a menţionat Voronin, citat de Jurnalul de Chişinău. El a spus că din această funcţie va face totul ca activitatea noului for legislativ să fie una “coerentă şi intensă”.

Vladimir Voronin a fost desemnat, săptămâna trecută, de către Partidul Comunist pentru această funcţie, în timp ce Vladimir Ţurcan a fost nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte. Un al doilea fotoliu de vicepreşedinte urma să revină opoziţiei, dar partidele de opoziţie anunţaseră că refuză această ofertă şi nu vor desemna niciun candidat pentru acest post.

Şedinţa de astăzi a Parlamentului moldovean este a doua de la instalarea noii Legislaturi. Prima şedinţă a noului Legislativ a avut loc în 5 mai şi s-a încheiat în 21 de minute, fără ca opoziţia să fi avut acces la tribună.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite