Traian Băsescu: Am evitat interviurile pentru presa moldoveană să nu îl supăr pe Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu: Am evitat interviurile pentru presa moldoveană să nu îl supăr pe Voronin
Traian Băsescu: Am evitat interviurile pentru presa moldoveană să nu îl supăr pe Voronin

Întrebat de directorul portalului de ştiri moldovean Unimedia când va acorda acestei publicaţii un interviu, cererea iniţială fiind făcută acum mai bine de doi ani, şeful statului a spus vineri la Eforie Sud:

"Trebuie să vă spun că în ultimii doi ani am evitat interviurile pentru presa din Republica Moldova. Nu au mai apărut interviuri pentru că, în general, ştiu că întrebările ziariştilor moldoveni sunt extrem de precise şi ele n-ar fi cerut decât răspunsuri extrem de precise".

"Sunt convins că dacă dădeam răspunsuri extrem de precise aş fi supărat foarte tare pe domnul preşedinte Voronin şi guvernul de la Chişinău de până acum", a continuat Băsescu.


"Vă promit că după instalarea noului guvern şi, sper eu, şi a noului preşedinte, veţi fi primul organ de presă din Republica Moldova căruia îi dau un interviu, pentru că am speranţa că alegerile acestea vor aduce un suflu nou în politica din Republica Moldova şi o orientarea pro-europeană mult mai accentuată decât cea de până acum”, a mai zis preşedintele român.

Traian Băsescu i-a felicitat pe jurnaliştii moldoveni pentru relatările după primul tur al alegerilor din Republica Moldova, curaj care a permis moldovenilor şi românilor să fie bine informaţi cu privire la evenimentele produse. ”Şi aici s-au pierdut vieţi omeneşti când s-a strigat «Jos comunismul» în decembrie 1989 şi cetăţenii Republicii Moldova au plătit acelaşi tribut. Dar să sperăm că o nouă eră începe în Republica Moldova”, a mai spus Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite