Boc: Vom importa, în regim de urgenţă, 500.000 de doze de vaccin pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Vom importa, în regim de urgenţă, 500.000 de doze de vaccin pentru copii
Boc: Vom importa, în regim de urgenţă, 500.000 de doze de vaccin pentru copii

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, după şedinţa de Guvern, că statul român va achiziţiona în regim de urgenţă 500.000 de doze de vaccinn împotriva gripei porcine de pe piaţa externă pentru copiii între şese luni şi 15 ani.

"Am decis achiziţionarea a 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru copiii cu vârste între şase luni şi 15 ani", a declarat primul ministru în funcţie.

România va plăti pentru aceste doze de vaccin destinat copiilor circa 2,5 milioane de euro.

De asemenea, primul ministru a precizat că, în urma deciziei CSAT de ieri s-a decis dublarea numărului de doze de vaccin antigripal, de la cinci milioane de doze la 10 milioane de doze, costul total fiind de 42 de milioane de lei.

Potrivit primul ministru, cinci milioane de doze de vaccin vor fi produse la Institutul Cantacuzino până la finalul acestui an, însă aceste doze se adresează adulţilor şi nu copiilor, de aceea luându-se decizia de a importa vaccinul pentru copiii până la 15 ani.

Alte 5 milioane de doze vor fi produse la începutul anului viitor. "Sperâm ca prim aceste măsuri să putem menţine sub control acest fenomen", a conchis Boc. Acesta s-a arătat încrezător asupra începerii campoaniei de vaccinare pe 26 noiembrie.

Potrivit datelor prezentate de şeful Executivului. numărul îmbolnăvirilor cu gripă porcină a ajuns la 707 cazuri, dintre care 09 se află încă sub tartament.

Emil Boc a precizat că, în şedinţa de Guvern, i s-a cerut secretarului de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adrian Străinu-Cercel, să renunţe la demisia anunţată în urma unor declaraţii ale şefului statului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite