Hossu: Vom apela la grevă numai dacă nu putem să rezolvăm sub altă formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hossu: Vom apela la grevă numai dacă nu putem să rezolvăm sub altă formă
Hossu: Vom apela la grevă numai dacă nu putem să rezolvăm sub altă formă

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că se va recurge la grevă doar dacă lucrurile nu pot fi rezolvate sub altă formă. "Greva este o armă sau un instrument folosit de sindicate doar dacă nu pot rezolva lucrurile sub altă formă, însă până atunci avem alte modalităţi de acţiune", a declarat acesta.

Bogdan Hossu nu crede că este necesar să se ajungă la grevă deoarece inclusiv asumarea, în cazul unui refuz al Guvernului de a prelua modificările aduse celor trei proiecte de lege, poate fi sancţionată de Parlament.

"Nu trebuie să se ajungă la acţiuni de stradă sau le grevă pentru rezolvare. Este o măsură extremă la care vom apela numai dacă nu putem să rezolvăm sub altă formă. De aceea, de ieri, am avut întâlniri cu toate grupurile de parlamentare şi le-am dat propunerile de amenadare, pe care le-am înaintat acestora în scris, inclusiv parlamentarilor în mod individual. Au zis că vor fi însuşite şi speră să convingă şi Guvernul să şi le însuşească"
, a declarat Hossu.

Liderul Cartel Alfa are promisiunea susţinerii, că mâine sau duminică să aibă o nouă întâlnire cu Executivul ca să vadă ce se va reţine din amendamente, pentru a face modificări pe textele legilor: "Azi  la ora 20.00 este termenul limită de depunere a tuturor observaţiilor/amendamente legate de cele trei texte de lege(pe care Executivul îşi va asuma răspunderea pe 15 septembrie), iar după ce Guvernul le centralizează, vrem să avem o nouă întâlnire cu toţi partenerii sociali, patronate, sindicate-cu Guvernul, promisiune care a fost însuşită şi de miniştrii Sârbu şi Pogea, ca realmente, împreună cu partenerii socilai, să vedem ceea ce Guvernul va reţine din amendamente şi va modifica pe texte prin decizie- am înţeles duminică după-amiază sau luni dimineaţă- în şedinţa de Guvern şi vor fi publicate pe site sau pe un alt format", a adăugat Hossu.

      UPDATE

Premierul încearcă să pună capăt grevei cât mai curând posibil, iar mâine aşa cum a promis se va întâlni la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor pentru a discuta cu aceştia amendamentele pe care le au la legea de salarizare unitară a bugetarilor. Emil Boc îndeamnă şi Executivul să abordeze cu responsabilitate aceste legi, să discute cu toţi actorii sociali, dar să ia şi decizii.

"Mâine la ora 16.00, vom avea o discuţie cu liderii marilor confederaţii sindicale pentru a vedea ce amendamente au depus prin intermediul parlamentarilor, la Parlament, vom analiza dacă acele amendamente întră în cadrul legii pe care am provocat-o, adică să respecte principiile pe care le-am stabilit şi masa bugetară pe care o avem. Neadopatarea acestei legi ar pune în pericol acordul cu CE, cu finanţatorii externi şi am duce România practic în pragul imposibilităţii de a-şi finanţa deficitul. Asta înseamnă că, pe de o parte, nu vom avea  resurse financiare pentru a asigura investiţiile, plata salariilor şi a pensiilor iar, pe de altă parte, am duce România în situaţia în care nu ar fi credibilă în faţa pieţelor financiare internaţionale, cu scăderea ratingului de ţară şi toate consecinţele aferente pentru sistemul bancar", a precizat Boc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite