Băsescu: Vom intra în recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la şedinţa de Guvern, că optimismul BNR nu are acoperire câtă vreme va fi o scădere a PIB şi în trimestrul 2, lucru care înseamnă intrarea în recesiune a României. În aceste condiţii, Executivul trebuie să asigure plata salariilor.

Şeful statului a declarat, la şedinţa extraordinară de Guvern pe care a  prezididat-o, că optimismul oficialilor BNR "nu are acoperire în evoluţia viitoare a economiei". Traian Băsescu a spus că în condiţiile în care se va înregistra o scădere a PIB-ului şi în al doilea trimestru, înseamnă că România intră în recesiune.

Şeful statului a adăugat că România "îndeplineşte toate condiţiile să intre în recesiune" şi că "abia în trimestrul 3 sau 4 poate reuşim să stăpânim deprecierea economiei".

Preşedintele a mai arătat că în aceste condiţii este nevoie ca Guvernul să asigure plata salariilor.

  • Preşedintele i-a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată educaţia fizică din orarul elevilor


În cadrul aceleiaşi şedinţe de Guvern, Băsescu a găsit de cuviinţă să o atenţioneze pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, să nu permită să mai treacă încă un an fără reformă în învăţământ.

Preşedintele Băsescu i-a cerut ministrului să nu scoată educaţia fizică din orarul elevilor şi să adapteze programa de învăţământ la nevoile economiei. Spunând că "despre păpădie şi salată copii pot citi şi pe Google", acesta a ţinut să sublinieze faptul că România are nevoie şi de mecanici, tinichigii sau ospătari şi nu doar de filosofi.

Băsescu a mai cerut Guvernului să analizeze posibilitatea ca la alegerile prezidenţiale, fiecare secţie de votare să fie aibă cel puţin un calculator conectat la internet, pentru a se putea evita turismul electoral.

  • "În perioada de criză, mizaţi total pe parteneriatul meu"


Preşedintele Traian Băsescu le-a dat asigurări membrilor Guvernului că va fi solidar cu Executivul în perioada de criză, subliniind că miniştrii pot miza total pe parteneriatul său.

Şeful statului le-a spus miniştrilor că "în mod ferm" rămâne partenerul Guvernului până când trece criză, adăugând în glumă, că speră ca această "să treacă repede".

"Sunt câteva puncte de vedere pe care am vrut să vi le aduc la cunoştinţă, plecând de la premisa că suntem parteneri în momente de criză. Vreau să ştiţi că, în mod ferm, rămân partenerul Guvernului până când trece criza. În speranţa că trece în timp util", a declarat Băsescu zâmbind de data aceasta. Preşedintele a continuat să glumească: "Depinde câtă răbdare o să am. Nu, o să am, sigur!. Dar, în orice caz, în perioada de criză, mizaţi total pe parteneriatul meu", a reiterat şeful statului promisiunea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite