Boc: Vom face cel mai bun proiect pe educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boc: Vom face cel mai bun proiect pe educaţie
Boc: Vom face cel mai bun proiect pe educaţie

Premierul Emil Boc a declarat astăzi, la finalul dezbaterilor despre legile educaţiei, de la Palatul Parlamentului, că va analiza comentariile făcute pe marginea proiectelor legislative şi va promova la nivelul Guvernului cel mai bun pachet posibil.

"Vom analiza argumentele pro şi contra aduse celor două pachete de legi dezbătute şi vom promova la nivelul guvernului cel mai bun proiect posibil. Avem nevoie de reformă, aşa că voi continua discuţiile cu specialiştii echipei Andronescu şi cei ai echipei Miclea, dar şi cu colegii mei de cabinet, pentru a lua cea mai bună decizie", a spus Boc.

Citiţi şi:


El a susţinut că este timpul deciziilor "corecte şi fundamentale".

"E timpul deciziilor, a celor corecte şi fundamentale şi de acest lucru vă asigur, că voi face tot posibilul pentru a avea un proiect, cel mai bun proiect de lege al educaţiei", a conchis premierul Emil Boc.

Concluzia premierului a venit după mai bine de patru ore de discuţii pe baza proiectului legislativ propus de Comisia prezidenţială condusă de fostul ministru Mircea Miclea şi a Codului educaţiei, iniţiat de echipa ministerului condus de Ecaterina Andronescu.

La dezbaterile de miercuri au participat şi rectori, profesori universitari, reprezentanţi ai sindicatelor şi ai studenţilor, ale căror intervenţii au fost notate de premier, astfel încât tot ce este util să fie inclus în viitoarele legi ale învăţământului. Printre opiniile enunţate s-au numărat eliminarea învământului la distanţă sau, dimpotrivă, finanţarea învăţământului la distanţă şi dezvoltarea programelor educaţionale online, dezvoltarea formelor de consilieră academică şi orientarea în carieră a absolvenţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite