FOTO Voluntarii au plantat frasin și gorun în Argeș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
plantare
plantare

Peste 350 de voluntari  de la companii din București și din județul Argeș au plantat ieri puieți de frasin și de gorun pe un teren cu probleme al comunei Tigveni, situată lângă Curtea de Argeș.

Acțiunea  de ieri este parte a mișcării „Plantăm fapte bune în România” – o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, care se va desfășura  pe o perioadă de 5 - 7 ani.

Terenul identificat drept Tarlaua Momaia a localităţii Tigveni a fost ales împreună cu autoritățile locale. Suprafaţa plantată reprezintă o treime dintr-un versant cu înclinaţie de 15-18 grade, unde au existat alunecări de teren în anii precedenţi şi serveşte la stabilizarea solului pentru a evita probleme viitoare.

image
plantare2
plantare3


„In 2006 pe acest teren au fost alunecări de teren care au produs pagube în sat. Plantarea are rol să stabilizeze terenul”, a spus Doru Slătineanu, primarul din Tigveni.
Pentru  plantare consiliul local a dat o hotărâre prin care a identificat speciile de arbori compatibile cu compoziţia chimică a solului şi condiţiile de mediu. Plantarea de ieri va fi continuată în perioada următoare și urmează să fie  monitorizată timp de 5 ani (prin descopleşiri, praşile sau completări de plantare a puieţilor care nu s-au prins) până la declararea stării de masiv de către Ocolul Silvic Şuici.

Plantarea din Argeş este a doua împădurire din cadrul mişcării „Plantăm fapte bune în România”, prima fiind la Armăşeşti, judeţul Ialomiţa, pe 29 octombrie. Acţiunile de împădurire vor continua în această toamnă în localităţile Tăureni - judeţul Mureş, Ardud - judeţul Satu Mare, Livezile şi Dudeştii Vechi - judeţul Timiş.

Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România” este o iniţiativă  bazată pe voluntariat. Include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor. În această perioadă vor fi plantate 300 de ha.

Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite