Voluntarii s-au conectat la comunitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un amplu proiect naţional de voluntariat a fost lansat, ieri, la Cluj-Napoca de Fundaţia „Noi Orizonturi”. Denumit  „Conectează-te la comunitate”, proiectul se adresează voluntarilor

Un amplu proiect naţional de voluntariat a fost lansat, ieri, la Cluj-Napoca de Fundaţia „Noi Orizonturi”. Denumit  „Conectează-te la comunitate”, proiectul se adresează voluntarilor elevi şi va fi demarat în 145 de şcoli din întreagă ţară, din care 45 în Cluj.

Voluntarii se vor constitui în cluburi care vor analiza şi vor încerca să soluţioneze problemele comunităţii. „Cluburile care deja îşi desfăşoară activitatea sunt în stadiul de analiză a problemelor din interiorul propriei lor comunităţi. Ele sunt în general de ordin ecologic sau social, dar pot fi şi mai complexe.

 De pildă, în oraşul Lupeni voluntarii au demarat o campanie pe lângă primărie, pentru introducerea limitatoarelor de viteză, pentru a scădea rata accidentelor. Pe baza  celor 1.500 de semnături, au avut câştig de cauză”, a declarat Diana Certan, director de programe în cadrul Fundaţiei „Noi Orizonturi”. Proiectul este demarat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Ieri, la Cluj-Napoca a avut loc festivalul Impact artFest, care a promovat voluntariatul prin activităţi de face-painting, ateliere de căţărare, olărit, grafitti, animaţie video şi jonglerii.

Festivalul s-a încheiat prin concertele celor de la Twisted Cables, Tunderground, Lemon şi Kumm.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite