Voluntarii au strâns zeci de saci de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 50 de tineri au participat, timp de două ore, la acţiunea de ecologizare a Parcului Feroviarilor. Ploaia măruntă nu i-a descurajat pe voluntarii care au participat la acţiunea organizată de asociaţia studenţească AIESC.

 În ciuda ploii mărunte din această dimineaţă, circa 50 de tineri au luat parte la acţiunea de ecologizare a Parcului Feroviarilor. La acţiunea organizată de filiala locală a celei mai mari asociaţii studenţeşti din lume – AIESEC au participat şi voluntari din partea altor organizaţii sau simpli cetăţeni.

Un parc părăsit

Andrea Lung, în vârstă de 29 de ani, este asistentă medicală şi a aflat de acţiunea studenţilor de pe internet. „Pe mine aici mă aduceau părinţii şi bunicii când eram mică. Erau spectacole pentru copii şi iarna veneam cu săniile, cu patinele. Dacă s-ar îngriji oamenii de acest parc, să reînvie tot ce a fost aici, ar fi minunat”, spune clujeanca.
Anica Roman, o clujeancă de 54 de ani care locuieşte în apropierea parcului, îşi aduce şi ea aminte de perioada frumoasă a acestuia. „Aici era Orăşelul Copiilor, alei cu flori şi o locomotivă cu trenuleţ cu care copiii se plimbau prin parc. Acolo în centru era un brad împodobit de Crăciun. Acum nici coşuri de gunoi nu sunt”, spune Anica Roman.
„Foarte bine fac tinerii. Să le dea Dumnezeu sănătate. Când eram mai tânără, era frumos aici. Lucram la şcoală şi veneam cu elevii să curăţăm prin parc. Acum nici hârtia de pe jos n-o mai ridică elevii”, spune Valeria Rad, o clujeancă în vârstă de 75 de ani.

Hotărâţi să schimbe ceva

„Vrem să arătăm că încă se poate face ceva în privinţa naturii din Cluj. Am încercat să găsim un spaţiu cât mai mare care să aibă nevoie de ecologizare şi l-am găsit”, spune Roxana Părăian, managerul proiectului.
Louisa Olar, membră a AIESEC, spune că situaţia parcului este mai rea decât s-a aşteptat. „E trist că oamenii sunt în stare să arunce gunoaie pe unde trec. E deja a treia pungă şi parcă nu se mai termină”, spune Louisa.
„Am auzit de acţiunea asta şi am zis să particip şi eu. Am mai trecut pe aici şi am văzut că parcul e într-o stare deplorabilă. De abandonat nu e abandonat, că gunoaiele astea le-a făcut cineva”, spune Andrei Mihai, un programator în vârstă de 24 de ani.
Radu Dascălu, student la master, este coordonatorul voluntarilor la Fundaţia Habitat pentru Umanitate. „Am aflat de acţiune de pe un grup de discuţii şi mă bucur că am venit”, spune Radu.
Julien Candoi este student în anul II la Ştiinţa Mediului şi a fost mobilizat la acţiune de o membră a AIESEC. „Suntem prea puţini care ne implicăm şi prea mulţi care fac mizerie. Chiar ar trebui să se implice mai mulţi, ar trebui să fim cel puţin 100”, spune Julien.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite