Voluntarii îi distrează pe bătrâni cu bingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii merg la Căminul de bătrâni şi le oferă vârstnicilor momente de bucurie.

Centrul de voluntariat Reşiţa şi Centrul de tineret „Mansarda“ au iniţiat un proiect de sprijin inedit pentru bătrânii de la Căminului pentru persoane vârstnice Reşiţa. Nu le aduc haine sau mâncare, ci, de două ori pe lună, îi provoacă la o partidă de bingo.
„Deşi la început am fost reticent la această idee, s-a dovedit a fi una minunată. Am văzut multe aziluri, însă nu se petrec niciunde astfel de acţiuni. Mă bucur că la Reşiţa avem aşa ceva. După prima întâlnire a fost extraordinar, bătrânii se bucură că tinerii vin şi joacă cu ei”, a explicat directorul Căminului, Pavel Fiştea.
Fiecare participant plăteşte o taxă modică de cinci lei, fiind ajutaţi de tinerii voluntari să completeze cupoanele de joc. Cei mai norocoşi sunt răsplătiţi cu premii oferite atât de voluntari, cât şi de casa de bătrâni. „Suntem bucuroşi că putem oferi bătrânilor o bucurie, vineri ne strângem aproximativ 15 tineri. O parte din premii le aducem noi bătrânilor, fiecare voluntar contribuie cu câte ceva”, a spus Cătălin Gavrilă, voluntar. 

Vor face şi excursii
Este o acţiune intitulată „Vizite la Căminul pentru persoane vârstnice din Reşiţa”. Membrii centrului de voluntariat au şi alte planuri de ajutor. „Vrem să mai organizăm o excursie pentru bătrâni şi să îi scoatem la o plimbare în Timişoara”, a spus Cătălin Gavrilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite