Voluntarii îi vor căuta pe copiii dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii îi vor căuta pe copiii dispăruţi
Voluntarii îi vor căuta pe copiii dispăruţi

O filială a Fundaţiei Focus s-a deschis de ieri în judeţul Vâlcea

Fundaţia Focus a Centrului Român pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual şi-a deschis filială şi în Râmnicu Vâlcea. De ieri, voluntarii fundaţiei se vor ocupa de cazurile de răpiri, exploatări sexuale şi abuzuri care au loc în judeţ. „Vom face o reţea de voluntari. Ne vom implica, la solicitarea poliţiei, în acţiunile de căutare“, a declarat Aurora Gherghina, voluntară a fundaţiei.

Promovarea numărului 116.000

Tinerii care vor să facă parte din fundaţie pot trimite un e-mail la adresa focus@copiidisparuti.ro sau pot suna la numărul de telefon 0751.274.462. Un voluntar este solicitat 10 ore pe lună şi intervine atunci când sunt cazuri. „Am încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea. Umează acum să colaborăm cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Vrem să facem cunoscut în şcoli numărul unic de telefon 116.000 unde pot fi anunţate cazurile.Toată lumea trebuie să ştie că aceste cazuri de dispariţie sunt o problemă şi la noi“, a mai precizat Aurora Gherghina. Numărul 116.000, folosit de 10 state din Uniunea Europeană, este gratuit şi poate fi apelat la orice oră.

Cazuri nerezolvate

Activitatea pe care o desfăşură fundaţia îşi propune să vină în sprijinul poliţiei. „În Vâlcea, anul acesta, s-au înregistrat 77 de cazuri de copii dispăruţi. 60% dintre ei au plecat de acasă sau au fugit din centrele de plasament. Copiii pleacă de acasă din cauza abuzului şi sărăciei, ori provin din familii cu părinţii care sunt la muncă în străinătate. Cazurile au fost rezolvate de poliţie. Cel al Elvirei Loredana Ghioca, dispărută acum doi ani, este încă nerezolvat“, spune Aurora Gherghina.
În cazuri asemănătoare celui de la Berbeşti, voluntarii de la Focus spun că nu pot să mai facă mare lucru. „Într-un caz vechi, cum e acesta, este foarte greu să te pronunţi. Deja după 48 de ore de când a fost anunţată dispariţia începe perioada critică“, explică Aurora Gherghina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite