Volume clasificate în dosarul de spionaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul bulgar Stamen Stantchev a finalizat de studiat dosarul în care este acuzat de implicare în privatizarea Electrica Muntenia Sud. Stantchev s-a declarat absolut nevinovat, dar a

Consultantul bulgar Stamen Stantchev a finalizat de studiat dosarul în care este acuzat de implicare în privatizarea Electrica Muntenia Sud. Stantchev s-a declarat absolut nevinovat, dar a subliniat că experienţa trăită l-a făcut "mai puternic". El a precizat că din materialul prezentat de procurori nu rezultă fapte care să-l incrimineze şi, în ceea ce îl priveşte, nu a făcut nimic care să lezeze interesele statului român. Tot ieri, procurorii au prezentat materialul probator din dosarul scurgerilor de informaţii din domeniul energetic şi celorlalţi trei acuzaţi din dosar, foştii oficiali ministeriali Dorinel Mucea şi Radu Donciu, precum şi consultantul Vadim Benyatof. Ana-Maria Mihălcescu, avocatul lui Mihai Donciu, a declarat că procurorii nu le-au arătat toate probele. "Ni s-a prezentat materialul de urmărire penală. Sunt 104 volume care ni s-au pus la dispoziţie şi încă trei secrete. Acestea conţin declaraţii, interceptări telefonice, documente de la percheziţie şi documente privind procedurile de privatizare", a spus Mihălcescu.

La rândul său, avocatul lui Stamen Stantchev, Ovidiu Buduşan, a declarat că nu este de acord cu clasificarea a trei volume ale dosarului pentru că sunt acte care trebuie aduse la cunoştinţa inculpaţilor. Buduşan a mai precizat că în fişa postului celor doi funcţionari publici români era trecută şi obligaţia ca aceştia să se întâlnească cu persoanele care se ocupă de privatizarea societăţilor stabilite de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite