Voicu l-a compătimit pe un procuror şpăgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a arătat solidar cu colegii de boxă la Curtea Supremă, unde a început judecarea procesului său de corupţie. Senatorul Cătălin Voicu a stat, ieri, mai multe ore în arestul de la Curtea Supremă, după ce procesul, programat iniţial la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 15.00.

Îmbrăcat lejer, într-un costum bleumarin sport şi fără cravată, senatorul a fost atent la dosarele care se discutau în sala de judecată: mai multe infracţiuni de omor, strămutarea proceselor beizadelei Iustin Covei şi al fostului deputat Nati Meir, dar şi un caz de corupţie, similar cu al său. Lângă el, în boxă, a stat fostul prim-procuror de la Parchetul Buftea, Nelu Carpen, arestat pentru luate de mită.

Magistratul încerca să înduplece completul de judecată pentru a fi cercetat în stare de libertate. „Am fost tratat ca un infractor de rând, nu ca un magistrat, ţinut în condiţii inumane în cătuşe şi aşteptând ore întregi înainte de a fi băgat în sala de judecată", a spus Nelu Carpen. Cătălin Voicu a închis ochii obosit şi a dat aprobator din cap. S-a uitat la completul de judecată şi a confirmat întreaga declaraţie cu un zâmbet trist.

„Totul este o înscenare, s-a vrut capul meu, am să dau România în judectă la CEDO pentru rele tratamente", şi-a continuat discursul procurorul. Pe faţa lui Cătălin Voicu s-a lăţit un zâmbet, a mai aprobat o dată cele spuse de colegul său de boxă, dând din cap, şi a închis din nou ochii.

Dosarul, amânat două luni

„Dosarul 4489/1/2010. Inculpaţi Căşuneanu Costel, Costiniu Florin, Locic Marius, Voicu Cătălin", a strigat grefierul de şedinţă. Senatorul Cătălin Voicu s-a ridicat şi a cerut să fie cercetat în stare de libertate, susţinând că este nevinovat, iar interceptările telefonice sunt doar discuţii politice, trunchiate de anchetatori.

„Dacă mă simţeam măcar o clipă vinovat, nu îndrăzneam să fac aceste cereri în faţa dumneavoastră", le-a explicat Voicu. Curtea a rămas în pronunţare pe această cerere, iar procesul de corupţie a fost amânat la 10 septembrie 2010.

„Pupila" senatorului

Judecătoria Târgovişte a făcut publică motivarea prin care vicepreşedinta organizaţiei de femei din PSD, Ioana Cristea, a fost condamnată la şase luni de închisoare cu executare pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, în cadrul unui proces privind infracţiuni împotriva Comunităţii Europene. Ioana Cristea a atacat hotărârea cu apel.

Numele acesteia apare în interceptările din dosarul de corupţie al lui Cătălin Voicu, când acesta se lăuda că a ajutat cu procesele mai multe persoane: „Şuţa aia (vicepreşedintele PSD Dolj, Maria Schutz-n.r.), cu serele, cu tot... Păi, şefa, doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel, şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos".

De ce a fost condamnată Cristea

Judecătorii au arătat în motivarea de condamnare a Ioanei Cristea că „inculpata a declarat că, în cazul achiziţiilor în discuţie, la adjudecarea contractelor s-a avut în vedere oferta financiară, după criteriul preţului cel mai mic în raport de linia bugetară. Magistraţii susţin însă că aceste afirmaţii nu sunt adevărate.

„Într-adevăr, a fost adjudecat preţul cel mai mic, dar preţul respectiv era stabilit urmare a «concurenţei» dintre societăţile ai căror administratori/asociaţi aveau legături de rudenie, iar în comparaţie cu preţul din piaţă era mult mai mare", se arată în motivarea Judecătoriei Târgovişte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite