Voicu, despre Năstase: O chestiune individuală şi nu colectivă, sunt reţinut în a aprecia impactul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Mihai Voicu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că îi este greu să aprecieze impactul politic al condamnării fostului premier Adrian Năstase, fiind vorba despre o chestiune individuală şi nu una colectivă, care să ţină de USL.

„Nu aş transpune acea decizie în plan politic. Este o chestiune individuală şi nu colectivă şi de aceea sunt reţinut în a aprecia impactul politic. Fiecare cetăţean este liber să judece. Eu cred că este o chestiune individuală şi nu una care să aibă legătură cu USL în mod particular", a arătat Mihai Voicu.

El a arătat că îi este foarte greu să comenteze această decizie a justiţiei, mai ales că, în ceea ce priveşte chestiunile juridice, ele au fost dezbătute de-a lungul vremii.

„Personal, în orice fel de situaţii, când este vorba despre un om pe care îl cunoşti, indiferent de relaţia pe care o ai, nu este foarte plăcut şi regret pe planul personal că s-a întâmplat aşa. Dar mă abţin să trag concluzii", a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

El a mai adăugat că nu are cum să expună o opinie cu privire la corectitudinea deciziei, pentru că numai judecătorii pot aprecia acest lucru, chiar dacă unii deja apreciază că este un triumf al dreptăţii, fără dovezi în acest sens, iar alţii spun că este un proces fabricat politic.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite